Aarhus får sine første michelinstjerner

Restaurant Frederikshøj får en stjerne i ny michelinguide. Også Substans og Gastromé får stjerner i Aarhus.

I dag fik Danmark sin første michelinstjerne uden for København, og ikke overraskende gik den ene af de nye provinsstjerne til Frederikshøj Restaurant i Aarhus, der drives af kokken Wassim Hallal.

Også Substans og Gastromé trak stjerner til Aarhus, som altså får tre stjerner i alt i første forsøg.

Det er første år, at Michelinguiden bevæger sig uden for København, og i forvejen var netop Frederikshøj den helt store favorit blandt madkendere til at løbe med en stjerne udenfor København.

- Det vil være en skændsel, hvis ikke Frederikshøj og Wassim Hallal får en stjerne, sagde Bent Christensen, som står bag Den Danske Spiseguide, til DR Nyheder i går.

- Wassim holder så højt et niveau, at hans restaurant ville være blandt de tre bedste i København. Kvaliteten er så skyhøj.

Ny stjernekok: Jeg er så lettet

Presset på Wassim Hallal har da også været så stort, at han har indrømmet, at han ville gå 'i sort', hvis stjernen ikke kom i hus.

- Jeg er så lettet, siger han til DR Nyheder.

Der bliver dog ikke den store fest i dag, for en michelinrestaurant kører ikke sig selv.

- Jeg skal fejre det med, at der er fuldt hus i restauranten i aften.

Første stjernedrys over provinsen

Tidligere har det kun været Danmarks hovedstad og de andre store byer i Norden, der har fået besøg af guidens skarpeste tunger.

I år har Michelin valgt at udgive en hel særlig nordisk guidebog kaldet Nordic Cities - og bevæger sig samtidig udenfor de store nordiske hovedstader.

Det er den bog, der kommer i dag og som altså giver Danmark sine første provinststjerner. I alt har Danmark nu 21 stjerner fordelt på 18 restauranter.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk