Aarhus fejrer bronze med romerlys og kanonslag: Glemmer alt om coronaregler

Politiet kan ikke stille noget op overfor de mange fans på Rådhuspladsen.

Det bliver fejret med romerlys og kanonslag, at aarhusianerne søndag aften kan fejre AGF's første medaljer i 23 år.

Rådhuspladsen er lyst op i rødt, og der bliver festet, sunget og drukket igennem.

Ifølge DR's reporter på stedet Daniel Myrup bærer festen ikke præg af, at AGF lige har tabt 0-1 til Brøndby og må nøjes med bronzemedaljer, mens FC København tog sølvmedaljerne.

- Det er en folkefest og helt euforisk, selv om de kun fik bronze. Et kvarter efter kampen var de første folk i gaderne, og det er bare eskaleret i løbet af aftenen, siger Daniel Myrup.

AGF fans fejrer bronzemedaljerne i Aarhus. (Foto: Mikkel Berg Pedersen © Scanpix)

Umuligt at holde afstand

Alt om corona og forsamlingsforbuddet er langt væk hos de mange glade fans, der fylder godt på pladsen og de omkringliggende veje.

Politiet er til stede og forsøger ifølge politikommissær Per Bennekov at få folk til at holde en meters afstand. Men det er en umulig opgave, erkender han.

- Vi prøver at råbe dem op med højtalere, men det er er svært med sådan en stor mængde. Vi har spærret de omkringliggende veje for at give dem mere plads, og vi forsøger at opretholde ro og orden, siger Per Bennekov.

Det er ligeledes vanskeligt at udpege dem, der har affyret kanonslag og romerlys i den store menneskemængde, tilføjer politikommissæren.

Politiet havde inden dagens kamp oprettet fem såkaldte 'hot spots', som er områder, hvor fansene ikke må opholde sig mere end 100 personer ad gangen. Heriblandt var Rådhuspladsen dog ikke, hvilket har fået de mange fans til at søge netop derhen.

Der blev festet igennem på Rådhuspladsen. (Foto: Mikkel Berg Pedersen © Scanpix)