Aarhus' største plejehjemsfirma går konkurs

Hjemmehjælpen Aarhus A/S er gået konkurs, og flere end 1.000 borgere i Aarhus er uden hjælp.

Hjemmehjælpen Aarhus A/S er gået konkurs, og det betyder, at 1.100 borgere i Aarhus ikke får hjælp til rengøring og indkøb. Kommunen lover at gøre alt for borgere, der står uden pleje. (Foto: casper christoffersen © Scanpix)

1.100 borgere i Aarhus Kommune står uden hjælp til plejeopgaver, rengøring og indkøb, fordi Hjemmehjælpen Aarhus A/S er gået konkurs, oplyser Aarhus Kommune

300 mennesker får hjælp til plejeopgaver af firmaet, mens 800 får praktisk hjælp som rengøring, indkøb og tøjvask.

Aarhus Kommune vil gøre alt for, at de borgere, som står uden pleje, vil få hjælp. Det siger Jette Skive, som er rådmand for Sundhed og Omsorg.

- Det er en meget ærgerlig situation for de berørte ældre mennesker, som har valgt leverandøren og er vant til at se kendte ansigter i hjemmet, siger hun.

- Vi gør en kraftanstrengelse for, at folk hurtigst muligt får hjælp fra kommunen i stedet. Vi hjælper i første omgang særligt dem, som skal have personlig pleje.

Hjemmehjælpen A/S udfører også hjemmehjælp i Københavns Kommune og i Frederiksberg Kommune, men borgere i de to kommuner bliver ikke berørt, fordi lukningen kun omfatter afdelingen i Aarhus.

/ritzau/