Aarhus Universitetshospitals flytteudgifter er vokset: På mandag bliver 20 fyret

Ansatte på Aarhus Universitetshospital holder vejret efter melding om byggeunderskud.

Aarhus Universitetshospital har i løbet af de seneste måneder samlet fire hospitalsmatrikler i Aarhus til én i Skejby. (Foto: Henning Bagger /Scanpix © Ritzau Scanpix)

Rettelse: Vi har tidligere skrevet i overskriften, at 43 skulle fyres. Det er en fejl. Der er tale om 43 stillinger, der nedlægges. DR Nyheder beklager.

Aarhus Universitetshospital fyrer mandag de første medarbejdere: I første omgang går det ud over afdelingen Røntgen og Skanning, der både laver CT-skanninger, MR-skanninger, mammografier, ultralyd og røntgenundersøgelser.

Det skriver TV2 Østjylland.

I alt nedlægges 43 stillinger mandag, bekræfter en ledende overlæge over for TV2 Østjylland.

Flere har i ugerne op til taget en fratrædelsesordning, mens omkring 20 medarbejdere mandag vil få den melding, at de er afskediget.

For godt en måned siden meldte ledelsen på det nye supersygehus i Skejby ud, at hospitalet skal spare 325 millioner kroner.

Torsdag kunne regionsrådsformand, Anders Kühnau, så oplyse, at flytningen til Skejby har været dyrere end forventet. Region Midtjylland har opgjort overskridelsen til samlet én milliard kroner.

Størstedelen af den ene milliard er allerede betalt, oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse, ifølge Ritzau.

På mandag begynder så den første fyringsrunde.

Her går det ud over omtrent 20 medarbejdere på afdelingen for røntgen og skanning, bekræfter en ledende overlæge i afdelingen til det regionale medie.

Trykket stemning

De planlagte fyringer, får fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne ved Aarhus Universitetshospital Jacob Gøtzsche til at ryste på hovedet.

- Stemningen er meget trykket herude. De medarbejdere, der skal afskediges er vellidte og kvalificerede og skal afskediges, bare fordi der ikke er økonomi til at have dem ansat, siger han til TV2 Østjylland.

Afdelingsledelsen mener, at fyringerne sker, fordi staten har krævet, at sygehuset effektiviserer driftsbudgettet med otte procent, efter at de forskellige sygehuse i Aarhus er blevet samlet under ét tag i Skejby.

Det er rimeligt nok, at det skal være billigere at drive sygehus på én adresse frem for på fire, mener 2. næstformand for regionsrådet i Region Midtjylland Carsten Kissmeyer (V).

Politikere holder døren på klem

Han synes dog, det er for tidligt, at staten kræver de otte procent i effektivisering.

- Vi er de første i Danmark, der flytter så kæmpestore funktioner sammen. Lige nu er der nye arbejdsgange, som skal indarbejdes, når fire arbejdspladser bliver til én, samtidig med at teknikken driller, siger Carsten Kissmeyer (V).

Torsdag aften erklærede folketingsmedlemmer fra både Venstre og Socialdemokraterne sig over for TV2 Østjylland villige til at diskutere en håndsrækning fra Christiansborg til AUH.

Men statsministerkandidat Mette Frederiksen (S), der fredag rejste sig fra sygesengen, ville ikke love noget.

- Jeg kan ikke stå og love 600 millioner til Region Midt. Det er en træls, kedelig og potentielt alvorlig situation, de står i her med så stor en regning, siger Mette Frederiksen (S).

Den 22. maj forventes hospitalsledelsen at præsentere en samlet spareplan for politikerne i Region Midtjylland.

Regionsrådet ventes at tage stilling til, hvor der skal spares den 26. juni.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk