Århus vil ændre belastet bydel

Det sociale belastede boligområde Gellerup skal have nyt udseende. Pris: 400 mio. kroner.

Århus kommune og Brabrand Boligforening er enige om at bruge 400 millioner kroner på at gøre boligområdet Gellerup til en attraktiv bydel. (Foto: Fra TV- bånd © DR)

Århus Kommune og Brabrand Boligforening har i nat indgået en ambitiøs aftale om at bruge ca. 400 millioner kroner på at ændre det socialt belastede boligområde Gellerup.

Planen er, ifølge Århus-borgmester Nicolai Wammen (S), den hidtil største af sin art herhjemme.

Tre boligblokke med almene boliger skal rives ned og erstattes af private ejerboliger. Samtidig skal der bygges et nyt vejsystem og tilføres 500 kommunale arbejdspladser.

- Fra at være et udsat boligområde skal Gellerup og Toveshøj udvikle sig til at være en attraktiv bydel med en mere blandet beboersammensætning. Dermed sikre vi en mere positiv udvikling for Gellerup, siger Nicolai Wammen.

Beboerne sikres

Senest i 2030 skal antallet af almene boliger falde fra ca. 90 procent til 30 procent. De nuværende beboere får samtidig en garanti for, at de kan beholde deres boliger.

- Ingen bliver tvunget væk fra deres boliger. Men der sker løbende en naturlig udskiftning af beboere, og det vil bane vejen for en ny beboersammensætning. Og med opførelsen af flere ejerboliger vil området på sigt komme til at ligne resten af Århus, siger Nicolai Wammen.

Der skal laves et helt nyt vejsystem med en ringgade, en grøn kile, der gennemskærer området og en bygade med erhverv og kommunale arbejdspladser. Der er desuden planlagt et område med erhverv, boliger og institutioner.

FacebookTwitter