Aarhusiansk politiker anklaget for at huse flygtninge

Aarhusiansk byrådsmedlem tiltalt for at åbne sit hjem for to afrikanske flygtninge i september sidste år.

- Vi var aldrig i tvivl om, at vi gjorde det rigtige, da vi lod dem sove her, siger Mette Sloth. Hendes mand deltog også i transporten og fik en bøde af tilsvarende størrelse. Fotokilde: Aarhus Kommune. (Foto: Lars Henrik Mardahl © Mardahl Fotografi)

Et aarhusiansk byrådsmedlem skal tirsdag stå til ansvar over for Retten i Aarhus for at have åbnet sit hjem for to flygtninge, der opholdt sig illegalt i landet.

Det er byrådspolitiker Maria Sloth fra Enhedslisten, der sammen med sin bofælle er tiltalt for overtrædelse af udlændingeloven.

Det var i september sidste år, da flygtningestrømmen gennem Europa var på dets højeste, at episoden fandt sted.

De to tiltalte tog ifølge anklageskriftet imod to afrikanske flygtninge, lod dem overnatte på bopælen og sørgede næste dag for transport og færgebilletter til de to udlændinge, så de kunne rejse videre til Norge.

Kan give bøde eller fængsel

Maria Sloth fortalte efterfølgende om sagen til Århus Stiftstidende.

Det fik det konservative byrådsmedlem Marc Perera Christensen til at politianmelde kvinderne.

Selv mener Maria Sloth, at hun og bofællen blot har handlet, sådan som de burde i situationen:

- Jeg synes, det er meget underligt, at vi har en lov, hvor man skal i retten for at hjælpe folk, siger Maria Sloth til Ritzau.

Sagen fra Aarhus kan give bøde eller fængsel i op til to år.

Anklager Jacob Balsgaard Nielsen, Østjyllands Politi, oplyser til Ritzau, at han ikke lagt sig fast på, om han vil gå efter en friheds- eller en bødestraf.

/ritzau/

Facebook
Twitter