Aarhusianske Flextrafik-kunder er bekymrede over somaliske chauffører

Chauffører med somalisk baggrund udgør ikke en større risiko end andre chauffører, udtaler Midttrafik.

- Midttrafik vil aldrig efterkomme forespørgsler om foretrukken etnicitet blandt chaufførerne, siger Jeppe Færgegaard Sørensen, der er projektleder og presseansvarlig hos Midttrafik. (© dr)

Midttrafik, der håndterer Flextrafik-kørslen i Region Midtjylland, er de seneste par dage blevet kontaktet af flere kunder, der er bekymrede for at skulle køre med chauffører med somalisk baggrund.

Det skriver Midttrafik i en intern mail til Flextrafik-afdelingen, som DR er kommet i besiddelse af.

- Vi modtager desværre rigtig mange henvendelser fra kunder, der er bekymrede for at komme ud at køre med somaliske chauffører, på baggrund af oplysninger om at somaliere udgør en stor andel af de smittede i Aarhusområdet, lyder den interne mail fra Midttrafik.

Det kommer efter en uge, hvor smittetallet i Aarhus er steget markant, og hvor danskere med somalisk baggrund har udgjort omkring halvdelen af de smittede i kommunen.

Ingen større risiko

Midttrafik skriver i samme interne mail til deres ansatte i Flextrafik-afdelingen, at der ikke er nogen ekstra risiko ved at køre med en chauffør med somalisk baggrund.

- Somaliske chauffører udgør ikke en større risiko end andre chauffører, lyder mailens afsluttende ord.

Jeppe Færgegaard Sørensen, der er projektleder og presseansvarlig hos Midttrafik, forklarer, at Flextrafik-kunderne oftest er ældre, syge og svage borgere, og de har været nervøse, inden de bestilte deres kørsel.

- Men Midttrafik vil aldrig efterkomme forespørgsler om foretrukken etnicitet blandt chaufførerne, skriver Jeppe Færgegaard Sørensen i en mail til DR.

Han understreger, at Midttrafik løbende følger udviklingen og har gennemført en række tiltag for at minimere smittespredning under transporten.