Abdel: Det er til dem, der tror, at homoseksualitet er unaturligt

Siden Abdel Aziz Mahmoud i aftes officielt sprang ud, har han fået en overflod af positive reaktioner, også fra de muslimske miljøer.

Abdel sprang officielt ud i serien "Familien fra Lærkevej", hvor danskerne kan følge Abdels familie. (Foto: © Jens nøRgaard Larsen, Scanpix)

- Jeg er utroligt positivt overrasket, for jeg havde frygtet det værste.

Da femte afsnit af ’Familien fra Lærkevej’ rullede over skærmen i aftes, var Abdel Aziz Mahmoud nervøs.

I programmet taler Abdel nemlig for første gang ud om, at han er homoseksuel – men reaktionerne havde han ikke behøvet at frygte.

- Jeg har fået ekstremt mange reaktioner, specielt fra folk med en anden etnisk herkomst end dansk eller med muslimsk baggrund, og de har med en enkelt undtagelse alle sammen været positive, fortæller Abdel.

Formålet med at fortælle åbent om sin seksualitet er et forsøg på at nå nogle af dem, der er fanget i konservative muslimske miljøer, hvor der slås hårdt ned på homoseksualitet.

Og skal man tro reaktionerne, rykker udmeldingen allerede ved de fastlåste forestillinger.

- Jeg har fået at vide, at det har brudt et tabu i nogle af de her konservative hjem, og at der et sted derude nu sidder en søn, der har fået mod til selv at springe ud foran familien, og det betyder så meget for mig, siger Abdel.

… Og i øvrigt er jeg homoseksuel og muslim

Sidder der nogle og tænker: ”Hvad rager det mig, at Abdel er homo?”, så forstår han dem godt.

Men det er heller ikke for deres skyld, at han har følt sig nødsaget til at springe ud for åben skærm.

- Det er til dem, der tror, at homoseksualitet er en sygdom, eller at det er noget, man er blevet opdraget til, fordi man er blevet mishandlet som barn, eller hvad ved jeg, siger Abdel og fortsætter:

- Hvis ingen viser, at det er helt naturligt og normalt, hvor skulle man så vide det fra? Hvis der ikke var en eneste muslim, der sagde, han var homoseksuel, så ville man jo ikke tro, at der fandtes nogen.

Han håber, at udmeldingen kan give fornyet styrke til dem, der har svært ved at komme ud af skabet, og svække stemmen hos de mørkemænd, der prædiker imod homoseksualitet.

Men ellers er Abdels egen kamp forbi for nu.

- Det er lige før, jeg siger ”my work here is done”. Jeg er højrehåndet, bruger størrelse 44 i sko, og så er jeg i øvrigt homoseksuel. Nu har jeg sagt det, og så vil jeg ellers leve mit liv, siger Abdel.