Abu-Laban: Situationen med tegningerne er positiv

Imam fra Det islamiske Trossamfund Abu-Laban mener, at krisen om Muhammed-tegningerne vil bringe folk tættere på hinanden. Dog har han drøje hug til Naser Khader og hollandske Ayaan Hirsi Ali.

Imam Ahmed Abu Laban er på talerstolen, da Islamisk Trossamfund holder fredagsbøn på Dortheavej i København. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)

Imam fra Det islamiske Trossamfund Ahmed Abu-Laban finder den nuværende situation med Muhammed-tegningerne positiv og tror på, at krisen vil bringe fløjene tættere på hinanden. Det sagde han på et pressemøde efter sin fredagsbøn.

- Vulkanen er bragt i udbrud. Bagefter vil alting vokse frem og skinne smukt. Den nuværende situation er meget positiv. Den tvinger os til at give hinanden mere opmærksomhed og bringer os sammen, sagde Abu Laban.

'Rotter i hullet'

Under fredagsbønnen langede han ellers hårdt ud efter Naser Khader og den hollandske systemkritiker og politiker Ayaan Hirsi Ali.

- Jeg kalder dem rotter i hullet. Det er dem, der laver krisen i Europa, ikke os. Vi arbejder hårdt og objektivt for alle parters interesser. Disse folk misleder det europæiske kontinent, sagde imamen.

Ellers handlede hans fredagsbøn hovedsageligt om ytringsfrihed.

Som at spise og trække vejret

- I Islam er ytringsfrihed progressivt. Det er som at spise og at trække vejret. Ingen skabning kan overleve, ingen fysisk krop kan leve uden at praktisere ytringsfrihed, sagde han.

Abu-Laban opfordrede derefter muslimer til at bruge deres ytringsfrihed i hele verden:

- Vi skal tale i Danmark, vi skal tale alle vegne, indtil hele verden vil høre, at vi tror på Gud. Og det vigtigste er, at alle og enhver skal vide, at de ikke skal røre ved Muhammed mere.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53b37e916187a21020683124

Facebook
Twitter