AC Børnehjælp kan igen formidle adoptioner

Socialminister Manu Sareen har godkendt en nødplan fra AC Børnehjælp, der får ekstern bistand. Det betyder, at adoptionsbureauet igen kan formidle adoptioner.

Adoptionsbureauet AC Børnehjælp kan igen formidle adoptioner, da socialminister Manu Sareen(R) har godkendt deres nødplan. (© AC Børnehjælp)

Socialminister Manu Sareen (R) har godkendt en nødplan fra AC Børnehjælp, der nu får ekstern bistand til at få styr på økonomien. Det betyder, at adoptionsbureauet igen kan formidle adoptioner.

- Det her handler først og fremmest om at sikre, at de mange familier på venteliste ikke kommer i klemme. Derfor er jeg glad for, at der er indgået en aftale, hvor adoptionsforløbene kan fortsætte, siger Manu Sareen i en pressemeddelelse.

- Det er ikke en sag med nemme løsninger og håndfaste garantier, men tværtimod en sag, hvor vi er nødt til at finde frem til den bedst mulige løsning til gavn for børnene og familierne, siger han.

Skal have ekstern hjælp

Adoptionsbureauet har fremlagt en plan, hvor organisationen blandt andet får ekstern hjælp til at få styr på ledelse og økonomi. Ankestyrelsen har vurderet, at planen kan sikre, at AC Børnehjælp kommer på ret kurs.

Nødplanen blev drøftet på et møde fredag med ordførerne på området og socialministeren.

Det var tidligere socialminister Annette Vilhelmsen (SF), der midlertidigt fratog adoptionsbureauet dets ret til at formidle nye adoptioner.

/ritzau/