Acta-demo: Politikerne kan ikke ignorere os

Internettet er et demokratisk forum, lyder det fra arrangør, der er tilfreds med dagens demonstrationer.

Demonstranterne i København gik fra Israels Plads til Christiansborg Slotsplads. (Foto: © Asger Ladefoged, Scanpix)

Da demonstrationerne mod Acta-aftalen begyndte kl. 15 lørdag eftermiddag, var det med et klart formål: At signalere til politikerne på Christiansborg, at Acta møder stor kritik i den danske befolkning.

Og det er lykkedes, hvis man spørger Henrik Chulu, der talsmand fra Stop Acta, som står bag demonstrationerne.

- Jeg er meget tilfreds. Der har været virkelig, virkelig mange mennesker og inspirerende taler i dag.

- Og vi har fået understreget, at det ikke bare handler om piratkopiering, men at det handler om ytringsfrihed og retten til privatlivets fred, siger han til Ritzau.

Demonstranterne i København gik fra Israels Plads til Christiansborg Slotsplads.

Danmark har underskrevet Acta-aftalen

Og selv om der ikke var politikere inde bag vinduerne på Christiansborg, håber Henrik Chulu på, at de folkevalgte har fulgt med i den store mediedækning af demonstrationerne.

Demonstrationerne har fundet sted i København, Aarhus, Aalborg, Odense og Sønderborg.

- Hvis der er nogle politikere, der har set fjernsyn i dag, så indser de, at det her er noget, der lægger deres vælgere på sinde, og at det noget, de skal tage alvorligt, siger Henrik Chulu.

Danmark underskrev i starten af februar Acta-aftalen sammen med 21 andre EU-lande.

Det er en international handelsaftale, der opsætter en række fælles regler i kampen mod kopivarer. Det gælder både fysiske kopivarer som tøj, tasker og ure - men også digitalt materiale som film, musik og billeder.

Efter planen skal EU-Parlamentet vedtage aftalen til juni. Sker det, bliver internettet ifølge Henrik Chulu "et kabel-tv".

- Spørgsmålet er, om internettet skal fungere på den måde, at det er nogle bestemte interesser, der sender indhold ud, som folk kan forbruge, eller om det skal være et demokratisk forum, hvor vi sammen kan skabe og videreudvikle kulturen, siger han.