Adamskostume på stranden forarger

Kun 24 procent synes, at det er i orden at bade nøgen på en offentlig strand. Især de unge er imod for meget bar hud.

Især de unge er imod bar hud i vandkanten. (Foto: PASCAL GUYOT © Scanpix)

Der er ingen love i Danmark, der forhindrer folk i at bade og sole sig iført sandaler, solcreme og intet andet. Alligevel føler størstedelen af landets befolkning sig stødt over synet af nøgenbadere på offentlige strande.

En ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for 24timer, viser, at kun 24 procent synes, det er i orden, at mænd og kvinder bader nøgne på offentlige strande.

Holdningen gør sig især gældende hos de unge. Hele 68 procent af de 18-29-årige mener ikke, at mænd skal have lov til at bade nøgne i offentligheden. Tallet er 60 procent for kvindernes vedkommende.

Skilte ville være god idé

Kim Bindesbøll Andersen, der er næstformand for foreningen Danske Naturister Nord, mener at danskernes negative holdninger over for nøgenbadning skyldes, at de fokuserer for meget på seksualitet.

- Nøgenhed bliver næsten entydigt brugt til at signalere noget seksuelt i medier og reklamer. Den udvikling kan være med til, at folk siger nej til at blive overfodret med flere seksuelle hints og antydninger, end de gør i forvejen, han til 24 timer.

Han mener ikke, der er grund til at indføre særlige regler og afspærrede områder til nøgenbadere, men han synes, at skiltning fra kommunens side er en god idé.

- På de strande i Danmark hvor der er meget lidt plads, er det en god idé, hvis kommunen foreslår naturister at bruge den ene ende af stranden. For så kan dem, der har et problem med nøgenbadning, tage hen i den anden ende, siger Kim Bindesbøll Andersen til 24 timer.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter