Adoptionsforældre: OK at vi får tæsk nu

En dokumentar om en adopteret pige har sat sindene i kog herhjemme. Forældrene står frem for at forhindre, at det samme kan ske for andre børn.

En dokumentar om en adopteret pige har sat sindene i kog herhjemme. Forældrene står frem for at forhindre, at det samme kan ske for andre børn. (© Fridthof Film/Adoptionens pris)

Historien om den fireårige Masho, der sammen med sin bror bliver adopteret af et dansk par, har sat sindene i kog herhjemme.

I dokumentarfilmen, der blev vist i en forkortet udgave på TV2 mandag aften, ser man, hvordan de danske adoptionsforældre har store problemer med deres ældste datter, som ikke kan falde til efter adoptionen.

Forældrene er efter filmen blev kritiseret hårdt på på de sociale medier, fordi folk mener, at forældrene virker egoistiske og følelselskolde.

OK at vi får tæsk

Og det kan moderen Henriette godt forstå, siger hun i et interview med BT.

- Det kan godt være, at vi får nogle tæsk nu. Men det er der mange der gør, når de står frem med noget, siger hun til avisen.

Hun forklarer, at familien vælger at stå frem, så andre adoptivbørn ikke skal gå igennem det samme.

- Det er nødvendigt, at vi står frem. For mig er det blevet en hjertesag. Når der kommer sådan nogle børn op som vores lille datter, der er så dårlig psykisk, så skal der hjælp til med det samme, siger moderen, der også sender mange tanker til de biologiske forældre, som er ulykkelige og frustreret over at bortadoptere deres to yngste børn.

- Tænk en skæbne for vores datter. Hun er blevet kastet rundt, lyder det fra Henriette.

Har du erfaringer med adoption, som du gerne vil dele? Så skriv til DR Nyheder på

Facebook
Twitter