Adoptivbørn kan være købt eller kidnappet

Den danske adoptionsformidler AC Børnehjælp har været dybt involveret i nogle af Indiens største adoptionsskandaler. Skandaler, der blandt andet omhandler handel med børn og grov vanrøgt.

Børn på indiske børnehjem kan være ofre for handel eller kidnapninger. (© Børnehjem. © DR)

I Indien er flere børnehjem blevet lukket, fordi myndighederne har afsløret, at børnehjemmene købte eller kidnappede børnene i små landsbyer for derefter at sælge dem videre til adoptionsformidlere i vesten. Det dokumenterer 21 SØNDAG i aften.

MediaLinks: Adoptivbørn kidnappet

Blandt de værste skandaler findes to børnehjem, som begge har formidlet børn til Danmark via AC Børnehjælp.

- Vi har ingen viden om, at der skulle være kommet børn fra Indien til Danmark, der ikke er adopteret lovligt. Men det er meget lidt i livet, der kan garanteres med 100 procent, og det her kan ikke, siger AC Børnehjælps direktør Jørgen-Ulrich Raunskov til 21 SØNDAG.

Horrible forhold

På det ene børnehjem, John Abraham Memorial Bethany Home, vidner anklageskriftet dog om, at der er kommet børn ulovligt til Danmark.

Børnehjemmet blev lukket efter de indiske myndigheder afslørede lederen i at sælge børn til vesten. Desuden var forholdene på børnehjemmet horrible.

Børnene var syge, de lå i deres egen urin og afføring, og i haven var der begravet døde børn. I alt omkom 24 børn i perioden fra 1998 til 2001.

Ville have børnene hjem igen

Lige nu er indisk politi ved at undersøge anklager fra en indisk far, der hævder at hans børn er blevet bortadopteret til Danmark mod hans vilje.

Faderen afleverede børnene midlertidigt til børnehjemmet Preet Mandir, fordi han hverken havde økonomisk eller mental overskud til at tage sig af dem efter konens død. Planen var, at børnene skulle hjem, når han igen havde overskud.

- De gav mig ikke den mindste idé om, at børnene skulle adopteres væk. De sagde: du skal bare skrive under. Og at børnene ville få det godt og at jeg kunne besøge dem hver måned. Så jeg skrev under, siger Ramesh Kulkarni til 21 SØNDAG.

Papirerne, som Ramesh Kulkarni skrev under på, var på engelsk. Et sprog han ikke forstår.

Børn kan købes for 40.000 kroner

At der sker handel med adoptivbørn i Indien dokumenterer 21 SØNDAG med skjult kamera. Under dække af at ville åbne et nyt dansk adoptionsbureau får programmets reportere tilbudt børn til 7.000 dollar stykket svarende til omkring 40.000 kroner.

Under forhandlingerne henviser børnehjemslederen Mr. Kumar selv til AC Børnehjælps direktør, Jørgen-Ulrich Raunskov, som han siger betaler 6.500 dollar pr. barn svarende til mere end 35.000 kroner.

Jørgen-Ulrich Raunskov erindrer ikke at skulle have betalt et sådant beløb.

ExternalContent

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk