Adresser i terrorsag ransaget med bomberyddere før: To anholdt med benzin og acetone

Anholdelserne skete i april efter en voldsom busbrand midt om natten.

Politiet var både i april og i går til stede på Ramsingvej i Valby. Her var bomberyddere også i går på plads. (Foto: © NILS MEILVANG, Scanpix)

Det er ikke første gang, at politi og bomberyddere har været til stede på nogle af de adresser, hvor politiet i går foretog både anholdelser og ransagninger.

Allerede i påsken var politiet massivt til stede på to adresser i Valby og Herlev i en mystisk aktion, som politiet hemmeligholdt.

Billeder fra aktionen dengang viser, at Forsvarets ammunitionsrydderes store hvide vogne og kemisk beredskab var sendt ud sammen med flere betjente, der ransagede både lejligheder og kælderrum.

På de selv samme adresser i Herlev og Valby var politiet også i går meget synligt til stede.

To anholdt: Havde acetone og benzin

Selvom politiet ikke i april ville oplyse, hvad deres mistanke gik på, blev to personer anholdt og sigtet for brandstiftelse.

Politiet mente, at de to dengang 20-årige mænd havde sat ild til en bus på Amager i København.

Bussen udbrændte totalt i et stort flammehav, fremgår det af billeder på TV2 Lorry.

Derudover lød sigtelsen også på, at de to mænd havde planlagt at sætte ild til en ejendom på et ukendt sted på Københavns Vestegn.

- Politiet kommenterer ikke efterforskningen yderligere på nuværende tidspunkt, lød det i en pressemeddelelse efter anholdelserne.

Ifølge DR Nyheders oplysninger fandt politiet blandt andet acetone, tændvæske og benzin i den ene af de anholdtes bil. Der blev også fundet en 10 liters benzindunk.

Under grundlovsforhøret kom det også frem, at politiet var blevet tippet om de to mænds planer af en 'anonym og troværdig kilde', og at politiet havde indhentet oplysninger fra den ene af de to mænds telefoner.

Samtidig mente politiet dengang, at der var uidentificerede gerningsmænd på fri fod.

De to personer blev ifølge Københavns Byret løsladt den 4. oktober i år.

Det er uvist, hvad der førte til løsladelsen.

Senere i dag fremstilles i alt otte personer i grundlovsforhør efter antiterroraktionen i går - heraf to kvinder.

Politiet oplyser, at de alle vil blive sigtet for den alvorligste terrorparagraf.

Det er uvist, om de to unge mænd fra brandstiftelsessagen er blandt de anholdte.

Ifølge DR Nyheders har de to mænd været bosat på adresserne i Herlev og Valby.

  • Politiet var til stede på flere end 20 adresser i går. Her i Valby, hvor betjente indsamler beviser efter at have ransaget en lejlighed og kælderrum. (Foto: © NILS MEILVANG, Scanpix)
  • Anholdelserne og ransagningerne skete i tæt koordination mellem syv af landets politikredse. Her er politiet til stede på Ravnkildevej i Aalborg Øst. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)
  • På flere adresser måtte politiet tilkalde Forsvarets Ammunitionsryddere, fordi man fandt mistænkelige genstande under ransagningerne. Her er bomberydderne rykket ud til Valby. (Foto: © NILS MEILVANG, Scanpix)
  • Beredskabsstyrelsen var også til stede på en ejendom på Møllevejen ved Munkebo på Fyn. Her var politiet helt tavse om, hvorvidt man havde anholdt nogen på adressen, men kemisk beredskab var kaldt ud på grund af mistænkelige fund. (Foto: © Tim K. Jensen, Scanpix)
  • I Gersagerparken i Greve blev et stort område afspærret i flere timer, mens rullemarie og kemisk beredskab arbejdede. Her blev beboere også bedt om at holde sig væk fra vinduerne, men senere blev afspærringen ophævet. (Foto: © NILS MEILVANG, Scanpix)
  • Bombehunde var også ude for at bruge deres næser flere steder under ransagningerne i går. Her ses en bombehund efter afsluttet tjans i Greve. (Foto: © NILS MEILVANG, Scanpix)
1 / 6