Advarsel: Corona-hjemmearbejde kan give skattesmæk

Har hjemmet været arbejdsplads under coronakrisen, kan kørselsfradraget ikke bruges, minder Skattestyrelsen om.

Husk at rette i forskudsopgørelsen, hvis du har arbejdet hjemme under coronakrisen, og derfor ikke skal have kørselsfradrag (arkivfoto). (Foto: ERik Refner © Scanpix)

56.000 danskere modtager i dag et brev fra Skattestyrelsen i deres e-boks, hvor de opfordres til at rette forskudsopgørelsen for at undgå et skattesmæk, oplyser styrelsen til Radio4.

Tusindvis af pendlere, der får befordringsfradrag, risikerer nemlig at skulle betale penge tilbage i skat, hvis de har arbejdet hjemme under coronakrisen.

For kørselsfradraget gælder kun de dage, hvor man faktisk kører til arbejde.

Samme antal har rettet i opgørelsen

Ifølge underdirektør Karoline Klaksvig ser det ikke ud til, at danskerne har været opmærksomme på at få rettet i forskudsopgørelsen.

- Det, der bekymrer os, er, at vi ikke har set, at flere end normalt har rettet i deres forskudsopgørelser, siger hun.

- Derfor sender vi et brev til de 56.000 borgere, der har det største kørselsfradrag og dermed er i risiko for det største skattesmæk, hvis de ikke har været på arbejde i perioden.

Dyrt hvis kørselsfradrag ikke fjernes

Skattestyrelsen opfordrer dog alle danskere, der får kørselsfradrag, til at tjekke deres indberetninger.

Ifølge Skattestyrelsen kan det blive til mange penge, der skal betales tilbage i skat, hvis man glemmer at fjerne kørselsfradraget for de dage, man har arbejdet hjemme.

- Man kan regne med et skattesmæk på 260 kroner for hver 1.000 kroner, kørselsfradraget er sat for højt, oplyser Karoline Klaksvig.

- For dem med et årligt fradrag på 40.000 og derover bliver det altså til små 900 kroner i skattesmæk per måned, de ikke har kørt til arbejde.

Hvis man har mere end 12 kilometer til arbejde og kører frem og tilbage hver dag, kan man få kørselsfradrag, og det får ca. 1,2 millioner personer, oplyser Skattestyrelsen.

/ritzau/

Facebook
Twitter