Advarsel mod træningstilskud: Kan føre til dødsfald

Kosttilskuddet Versa -1 kan give leverbetændelse og i værste fald føre til dødsfald, oplyser Fødevarestyrelsen.

Træningstilskuddet Versa-1 bliver sat i forbindelse med flere tilfælde af leverbetændelse og et dødsfald. (Foto: Artem Furman © Colourbox)

Fødevarestyrelsen advarer nu danskerne mod at tage kosttilskuddet Versa-1.

Kosttilskuddet Versa-1 er sat i forbindelse med flere tilfælde af leverbetændelse - akut hepatitis - og et dødsfald blandt personer, som har indtaget produktet, oplyser styrelsen.

- Dødsfaldet og tilfældene af leverbetændelse er alle i USA. Det er de amerikanske sundhedsmyndigheder, der har sendt en advarsel til sundhedsmyndighederne i EU, og det er den, vi reagerer på, siger Anna Kousholt fra Fødevarerejseholdet, Kosttilskudsgruppen.

Bruges af bodybuildere

Produktet, der primært bruges af bodybuildere, sælges fra flere forskellige udenlandske, men dansksprogede hjemmesider.

Versa-1 er et kraftigt muskelopbyggende træningstilskud.

Virksomhederne bag disse hjemmesider er bosiddende henholdsvis på Færøerne og i Sverige. Fødevarestyrelsen har derfor kontaktet de færøske og svenske myndigheder for videre opfølgning på sagen.

Pas på kosttilskud fra nettet

Fødevarestyrelsen råder generelt de danske forbrugere til at være meget forsigtige ved køb af kosttilskud på internettet.

- Søg grundige oplysninger om et produkt, hvis det forhandles over internettet, men ikke sælges i almindelige butikker, lyder rådet fra Anna Kousholt.

- Hvis du vil sikre dig, at et produkt er omfattet af myndighedernes stikprøvekontrol, kan du finde oplysninger om registrerede kosttilskud på altomkost.dk.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk