Advarsel: Pas på svindel-dealsite

Sitet byensdeals.com bruger fejlagtigt e-mærket. Siden er falsk, og handlende bliver snydt, lyder advarslen.

Det er blevet uhyre populært at hente gode tilbud og lave små kup på dealsites som Downtown.dk og Takeoffer.dk. Men forbrugerorganisationen E-mærket advarer på det kraftigste mod sitet "byensdeals.com".

Hjemmesiden er ifølge E-mærket det rene fup, og forbrugerne risikerer at ende med en lang næse og en tom pengepung.

E-mærket blev opmærksom på byensdeals.com, fordi nogle kunder undrede sig over, at sitet reklamerede med E-mærkets kvalitetsstempel.

Penge trukket - men ingen vare kommer

- Hjemmesiden ser ud som de andre dealsites, der lige nu er rigtig populære. Og man kan som forbruger ryge i den fælde, at man tror, det er en korrekt hjemmeside, siger jurist ved E-mærket Maria Jensen.

- Man handler på siden, og man giver sine dankortoplysninger og får trukket et beløb på sit kort, men man modtager ikke en vare, siger hun.

E-mærket har også været i kontakt med flere af de forhandlere, der er promoveret på hjemmesiden. Og de har ikke vidst, at deres produkter optræder på dealsitet.

Kan ikke få kontakt

Forbrugerorganisationen E-mærket har forgæves forsøgt at få kontakt til hjemmesiden.

- Vi har forsøgt at skrive på den formular, de har på sitet og bedt dem om at fjerne e-mærket. Vi har dog ikke fået nogen kontakt til dem. Det er heller ikke muligt at kontakte dem via telefon, siger Maria Jensen.

E-mærket mener, at man skal være hurtigt ude mod falske sites, da hele deal-konceptets troværdighed kan lide alvorlig skade.

Muligvis falsk anmeldelse på trustpilot

- Det er første gang, at vi ser en falsk dealsite. Og vi er meget opmærksomme på det, fordi det er meget populært at bruge disse sites, og flere af dem bliver godkendt til at bruge E-mærket.

- Hvis der begynder at komme flere falske sites, så vil forbrugerne blive skeptiske og forvirrede over, om man nu kan stole på konceptet, siger Maria Jensen.

På byensdeals.coms facebookside linkes der til anmeldersiden trustpilot.dk, og her får dealsitet tildelt fem stjerner samt en lovprisende anmeldelse.

- Her sætter vi spørgsmålstegn ved, om det rent faktisk er en forbruger, der har skrevet anmeldelsen. Det kunne være snyd, altså en anmeldelse lavet af virksomheden selv, lyder det fra Maria Jensen.

FacebookTwitter