Advarsler om farlig røg og skybrud kommer fremover på telefonen

Beredskabsstyrelsen er gået i gang med at udvikle en applikation til smartphones og tablets, hvor varslinger og alarmer skal samles.

Appen skal ikke erstatte de nuværende systemer med sirener og beredskabsmeddelelser i medierne, den skal være et supplement.

Når katastrofen indtræder, så lyder sirenerne. Men nu skal vores telefoner også hyle, når der er fare på færde.

Beredskabsstyrelsen er gået i gang med at udvikle en applikation til smartphones og tablets, hvor varslinger og alarmer fra blandt andre DMI, politiet og Beredskabsstyrelsen skal samles.

- Formålet er at hjælpe borgerne med at handle på den, som vi ser det, mest hensigtsmæssige måde, siger kommunikationschef i Beredskabsstyrelsen Thomas Dybro Lundorf til DR Nyheder.

Tidligt i planlægningsfasen

Appen skal ikke erstatte de nuværende systemer med sirener og beredskabsmeddelelser i medierne, den skal være et supplement. Og så skal den varsle automatisk og i realtid.

Det er stadig meget tidligt i planlægningsfasen, men Beredskabsstyrelsen ved godt, hvordan den færdige app helst skulle se ud, siger Thomas Dybro Lundorf.

- Den optimale app bruger naturligvis geotagging, så den kan sende varslinger kun til borgere i de områder, der er omfattet af varslingen. Men nu må vi se, hvad der kan lade sig gøre med de midler, vi har til rådighed, lyder det.

Thomas Dybro Lundorf forventer, at appen kan være klar i det nye år.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter