Hvis man sætter sig bag rettet med hash i blodet, risikerer man at miste sit kørerkort i op til tre år.
Også selvom det er flere dage siden, at man har røget hash, og man derfor ikke er påvirket længere. Det mener advokat Knud Foldschack er en skandale.
Ifølge forsvarsadvokaten rammer loven nemlig tusindvis af uskyldige mennesker, fordi politiet har fået nye narkotestere, der kan spore meget små mængder hash i blodet.
- Det svarer til at tage kørekortet fra folk, der kører uden lys på cyklen, siger Knud Foldschack.
Han vil derfor for første gang føre en sag for de såkaldte hashbilister.
- Loven er forfejlet. Den rammer tusindvis af mennesker, der sagtens kan køre bil uden, at det er til fare for trafilsikkerheden, siger Knud Foldschack, der mener, at strafferammen for loven er ude af proportioner.
Store konsekvenser
Jannick Nielsen er en af dem, der er blevet ramt af loven, fordi han blev taget af politiet med cannabis i blodet.
- Det var flere dage siden, at jeg havde røget hash, da jeg satte mig bag rettet. Derfor var jeg slet ikke påvirket, siger Jannick Nielsen.
Loven har haft store konsekvenser for ham, fordi han mistede sit kørekort og dermed også sin læreplads, fordi han ikke længere kan køre bil.
Nultolerance er god ide
Trine Bramsen, der er retsordfører for Socialdemokraterne, mener dog ikke, at loven bør ændres.
- Vi har alt for mange trafikuheld på grund af narkotika. Derfor skal der også være en konsekvens for at køre rundt med stoffer i blodet, siger Trine Bramsen.
Ifølge hende er nultolerance-politikken overfor bilister, der sætter sig bag rettet med cannabis i blodet, derfor en rigtig god ide.
Antallet af registrerede hashbilister er steget fra femten i 2011 til knap 4000 registrerede tilfælde i 2013.