Advokat for medsigtet: Hun kender ikke til Britta Nielsens formodede svindel

Hælerisigtet kvinde har bistået politiet i efterforskningen, siger advokat.

Fire personer er sigtet i forbindelse med mistanken om millionsvindel med tilskudsmidler til samfundets mest udsatte grupper.

Den hovedmistænkte, Britta Nielsen, er sigtet for at have trukket 111 millioner kroner ud af de offentlige tilskudssystemer, mens en mand og to kvinder er sigtet for at have fået del i pengene.

Forsvarsadvokaten for den ene af de hælerisigtede kvinder fortæller, at hans klient intet kendskab har til, at Britta Nielsens penge skulle stamme fra en kriminel handling.

Advokaten fortæller også, at han på nuværende tidspunkt har meget begrænset viden om, hvad hans klient er sigtet for.

- Men jeg kan sige så meget, at min klient ikke har kendskab til den svindel, som Britta Nielsen er sigtet for, siger forsvarsadvokat Christian Bjerrehuus.

Sidder med under grundlovsforhør

Han er i dag i Retten på Frederiksberg for at overvære de to grundlovsforhør, der er i sagen. Ved det første grundlovsforhør blev Britta Nielsen sigtet for såkaldt databedrageri af særlig grov beskaffenhed.

Umiddelbart efter skal en hælerisigtet mand fremstilles i grundlovsforhør. Han og Britta Nielsen blev begge anholdt i Sydafrika og vendte frivilligt tilbage til Danmark i går.

- I og med at min klient også er sigtet, er jeg her selvfølgelig for at varetage min klients interesser under retsmøderne, siger Christian Bjerrehuus.

Har været i kontakt med politiet

Forsvarsadvokaten fortæller, at hans klient har været i kontakt med politiet, men han vil på nuværende tidspunkt ikke gå i detaljer med, hvilken karakter kontakten har haft.

Advokaten ønsker heller ikke at svare på, hvorvidt hans klient opholder sig i Danmark.

- Mig bekendt er hun ikke efterlyst, men hun har tilkendegivet, at hvis politiet vil tale med hende, så står hun til rådighed. Hun har også, i det omfang det har været nødvendigt, bistået i efterforskningen, med hvad politiet måtte ønske, siger han.

De tre hælerisigtede er beskyttet af navneforbud. Derfor kan DR Nyheder ikke bringe oplysninger, der gør det muligt at identificere dem. Alle tre personer har dog en personlig relation til Britta Nielsen.

Retten på Frederiksberg ophævede i et grundlovsmøde lørdag eftermiddag navneforbuddet for den 38-årige mand, der er anholdt i Sydafrika.

Facebook
Twitter