Advokat om isolation af 15-årig pige: Ekstremt usædvanligt

Den 15-årige pige fra Kundby-sagen har fået forlænget sin isolation frem til 9. februar af Retten i Holbæk.

Forsvarsadvokat Peter Trudsø er meget overrasket over, at den 15-årige pige i Kundby-sagen fortsat skal sidde i isolation. (Foto: © Nikolai Linares, Scanpix)

At Retten i Holbæk for to uger siden besluttede at isolationsfængsle en 15-årig pige fra Kundby, var i sig selv usædvanligt.

Men at pigens isolation nu bliver forlænget til sammenlagt fire uger, er højst usædvanligt, mener forsvarsadvokat Peter Trudsø, der har fulgt sagen fra sidelinjen.

- For mig er det ekstremt overraskende, og alle statistikker viser, at isolationsfængsling af personer under 18 år sker meget sjældent. At man så forlænger isolationen yderligere gør bare sagen mere speciel.

Siden 2001 har bare otte personer under 18 år været isolationsfængslet i mere end to uger, viser tal fra Justitsministeriet.

Peter Trudsø kan ikke mindes en lignende sag, som er så usædvanlig som Kundby-sagen.

Og han var inden rettens afgørelse overbevist om, at isolationen ville blive ophævet.

- Bare det at en 15-årig bliver isolationsfængslet, er så ekstremt og sjældent, siger han og sætter ord på, hvad det betyder for pigen.

- Isolationsfængslingen har stor betydning for hende, for hun må være under et stort pres. Antager man, at hun har begået meget alvorlig kriminalitet, måske noget med terror eller radikalisering, så er isolationen måske ikke det bedste præventive redskab, men det er omvendt heller ikke formålet med isolation, siger Peter Trudsø.