Advokat om Palani-dom: Byretten har misforstået meningen med pasloven

Joanna Palanis advokat Thorkild Høyer mener ikke, at det giver mening at straffe hans klient for at bekæmpe IS.

"Hun har kæmpet imod IS, hun er på vores side, hun har kæmpet for demokratiske idealer og kvinders ligestilling. Så selvfølgelig er jeg dybt skuffet," siger Joanna Palanis advokat Thorkild Høyer om byrettens dom.. (© dr)

Københavns Byret har i dag fastslået, at den dansk-kurdiske syrienskriger Joanna Palani ikke får sit pas tilbage, som politiet inddrog tilbage i september 2015.

Hendes advokat Thorkild Høyer siger - efter at have modtaget dommen - at han er dybt skuffet over kendelsen.

- Københavns Byret har helt misforstået meningen med paslovens bestemmelser, forklarer han.

Thorkild Høyer henviser til ændringen af pasloven, der blev vedtaget i foråret 2015. Ændringen giver politiet ret til at inddrage en persons pas, hvis enten politiet eller PET har mistanke om, at personen er på vej til at deltage i en væbnet konflikt.

- Bestemmelserne retter sig mod dem, der tilslutter sig styrker, som er rettet imod Danmark eller danske allierede. Det er ikke det, som Joanna har gjort. Hun har tilsluttet sig og er en del af Peshmerga-styrkerne, som er de kurdiske styrker i Irak - en helt lovlig hær under den kurdiske delstatsregering i Irak, forklarer han.

Joanna Palani er selv både skuffet over og ked af kendelsen, forklarer Thorkild Høyer.

- Derudover står hun nu i en lidt underlig situation, fordi hun er sergent i Peshmerga og har en forpligtelse til at møde op til sin enhed. Nu risikerer hun måske en deserteringssag dernedefra. Så det er meget ubehageligt for hende, forklarer han.

Thorkild Høyer siger desuden, at man vil anke kendelsen til landsretten.

Se interview med den skuffede forsvarsadvokat i følgende video.

Facebook
Twitter