Advokat: Politiets data-fejl har måske haft fatal betydning i Emilie Meng-sag

Der er sket fejl i efterforskningen af drabet på Emilie Meng, har advokat fået bekræftet.

Teenageren Emilie Meng forsvandt i Korsør efter en bytur tilbage i 2016. Hun blev senere fundet dræbt. Sagen er stadig uopklaret. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Politiets efterforskning af drabet på teenageren Emilie Meng er muligvis blevet afsporet som følge af den fejl, Rigspolitiet har fundet i det IT-system, der behandler teleoplysninger.

Det mener advokat Mai-Brit Storm Thygesen, der er bistandsadvokat for Emilie Mengs familie. Hun har fået bekræftet af politiet, at der er fejl i Emilie Meng-sagen, skriver Ekstra Bladet.

- Det betyder, at de teleoplysinger, man oprindeligt har bygget efterforskningen på, har været mangelfulde. I hvor stort omfang ved jeg ikke. Men det er en sag, der indeholder ekstreme mængder af teleoplysninger, og det er min klare opfattelse, at det har haft en betydning, siger advokaten til DR Nyheder.

Den 17-årige teenager Emilie Meng forsvandt efter en bytur i Slagelse med to veninder natten til den 10. juli 2016.

Et halvt år efter Emilie Mengs forsvinden, den 24. december 2016, fandt en hundelufter liget af hende i en sø nær Borup på Midtsjælland. Liget havde ligget i søen i flere måneder.

Et 'mastesug'

Sagen er endnu ikke opklaret, og det kan hænge sammen med de mangelfulde teleoplysninger, vurderer Mai-Brit Storm Thygesen.

Ifølge advokaten vil politiet i en sag, hvor en ung pige forsvinder en aften, som det skete med Emilie Meng, typisk gå ud og lave det, der kaldes et "mastesug", hvor alle teleoplysninger i området hentes. Men flere af dem kan have manglet som følge af fejlen i politiets IT-systemer.

- Lige præcis i den her efterforskning har man ikke haft en gerningsmand. I mange af de andre sager, hvor politiet kan se, at der har været fejl i forhold til teleoplysninger, har man haft en gerningsmand og måske også typisk et telefonnummer at gå ud fra.

- Men i den her sag med Emilie Meng har man ikke haft en gerningsmand, så her er det helt afgørende, at man ved første forsøg fik fat i al den telekommunikation, der har været, på det sted på det tidspunkt, da hun forsvandt. Hvis man ikke har fået det hele med, så kan det have haft en stor, konkret og fatal betydning, for man har ikke haft det materiale, man skulle bruge, siger forsvarsadvokaten.

Mai-Brit Storm Thygesen fortæller, at Emilie Mengs familie er både "ærgerlige" og "triste" efter at have fået beskeden om politiets fejl i IT-systemet og den mulige påvirkning af efterforskningen af drabet på deres datter.

- De ønsker bare, at gerningsmanden bliver fundet. Og lige netop det her med teleoplysninger er et emne, vi har gjort gældende rigtig mange gange over for politiet. Vi har haft en fornemmelse af, at der har været noget mangelfuldt omkring teleoplysningerne, siger Mai-Brit Storm Thygesen.

Hun er selv rigtig ærgerlig over, at politiet ikke ønsker at redegøre for helt konkret, hvad fejlen i IT-systemet har haft af betydning i efterforskningen.

- Det håber jeg, at man vil løfte sløret for på et tidspunkt, siger hun.

Hverken efterforskningsleder ved Sydsjælland- og Lolland-Falsters politi, Kim Kliver, eller Rigspolitiet ønsker ifølge Ekstra Bladet at udtale sig om sagen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk