Advokat undrer sig: Hovedløs behandling af terrordømt Kundbypige

Terrordømt Kundbypige får ikke hjælp til at komme væk fra radikal tankegang, siger Mette Grith Stage.

Politiet bevogtede Østre Landsret i København, da ankesagen mod den såkaldte Kundbypige kørte i november 2017. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Selvom det snart er et halvt år siden, at Kundbypigen Natascha blev idømt otte års fængsel i landsretten, har hun stadig ikke fået hjælp til at komme væk fra en ekstrem tankegang.

Sådan lyder det fra hendes forsvarsadvokat, Mette Grith Stage, der mener, at det er for dårligt.

- Det undrer mig dybt, at der ikke er startet noget op, efter at dommen er endelig. Der blev afsagt dom i Østre Landsret i november måned, så man har nu haft rigtig god tid til at starte det her op. Derfor er det helt hovedløst, at der ikke er sket noget endnu, siger hun.

Politiet anholdt Kundbypigen i januar 2016, efter at hendes familie fandt materiale og opskrifter til fremstilling af sprængstoffet tatp i kælderen til familiens hus. Dengang var hun 15 år. I dag er hun blevet 18 år.

Pigen sad varetægtsfængslet i over et år, inden hun i maj sidste år blev idømt seks års fængsel for terrorplaner mod den jødiske skole Carolineskolen i København og pigens egen skole, Sydskolen i Fårevejle på Sjælland.

I november sidste år skærpede Østre Landsret straffen til otte års fængsel.

En ny DR-dokumentar kaster lys over sagen om Kundbypigen - se den på dr.dk

Advokat har skrevet til Kriminalforsorgen

Under varetægtsfængslingen bad Mette Grith Stage flere gange om, at politi og anklagemyndighed iværksatte et antiradikaliseringsprogram.

- Det fik vi afslag på fra politi og anklagemyndigheds side dengang, fordi sagen ikke var endelig afgjort, siger Mette Grith Stage.

Hun har nu skrevet et brev til Kriminalforsorgen og bedt om en redegørelse. Den 18-årige pige sidder nemlig fængslet i én af deres institutioner.

- Jeg håber, at det brev kan få sat skub i tingene, så der bliver iværksat noget snarest muligt. Det er jo stadig en ganske ung pige, vi har at gøre med, og derfor synes jeg, at det er endnu mere mystisk, at man ikke har sat noget i værk så hurtigt som muligt, lyder det fra Kundbypigens advokat.

Kriminalforsorgen ønsker ikke at kommentere sagen i detaljer, da der er tale om en personsag, men skriver i en mail til DR Nyheder:

- Kriminalforsorgen kan oplyse, at påstanden om, at der ikke er iværksat initiativer, ikke er korrekt. Af hensyn til vores tavshedspligt kan vi imidlertid ikke komme nærmere ind på, hvad der konkret er iværksat.

Under retssagen mod Kundbypigen nægtede hun sig skyldig i forsøg på terror. Hun fortalte, at hun i stedet havde søgt spænding.

Facebook
Twitter