Advokater til Scandinavian Star-pårørende må ikke stille spørgsmål til skibsinspektør

Flemming Thue Jensen siger, at han kender navnene på de to gerningsmænd, han mener stod bag branden på Scandinavian Star.

Københavns Byret holder i dag en såkaldt indenretlig afhøring i retssal 60 med den tidligere skibsinspektør Flemming Thue Jensen. Norsk politi ønsker at få stillet ham spørgsmål om katastrofen på færgen Scandinavian Star. (Foto: Nikolai Linares © Scanpix)

Til afhøringen af den danske skibsinspektør Flemming Thue Jensen er også norske bistandsadvokater.

Flemming Thue Jensen mener at kende identiteten på de to personer, som stod bag dødsbranden på færgen Scandinavian Star, og bistandsadvokaterne repræsenterer norske ofre og pårørende, der vil til bunds i, hvad der skete den aprildag og -nat tilbage i 1990.

Men de norske advokater får ikke lov at stille spørgsmål til Flemming Thue Jensen, men det afviser dommer Lisbeth Christensen, fortæller DR Nyheders reporter i Københavns Byret.

Navnene på de to, som Flemming Thue Jensen mener er gerningsmændene, kommer dog ikke til offentlighedens kendskab ved dette retsmøde, da det er besluttet, at resten af afhøringen skal foregå bag lukkede døre.

Desuden har Flemming Thue Jensen tidligere udtalt, at han nægter at udlevere navnene, da det må være op til norsk politi selv at finde frem til gerningsmændene ud fra hans forklaring.

Den tidligere skibsinspektør vil dog forklare sig foran pressen ved et pressemøde senere i eftermiddag.