'Ægte Mayonnaise' fyldt med tilsætningsstoffer

Der er intet, der forhindrer virksomheder i at kalde deres fødevarer 'Ægte' eller 'Hjemmelavet' - på trods af, at produkterne indeholder adskillige tilsætningsstoffer.

Alle elsker mad og ingredienser som er ægte, gammeldags eller hjemmelavet. Og produkter som disse er der nok af på supermarkedets hylder - eller er der?

Forbrugerprogrammet Kontant har kigget nærmere på emballagen på forskellige fødevarer som bryster sig af at være fra det autentiske køkken - heriblandt Graastens 'Ægte Mayonnaise'.

Men spørger man en gourmet-kok er der rigtig mange tilsætningsstoffer i firmaets mayonnaise, der ikke hører til i en hjemmelavet eller ægte en af slagsen.

Adskillige tilsætningsstoffer

Eksempelvis får forbrugeren også en dosis natriumbenzoat, der begrænser væksten af mug og lidt xanthangummi, der gør konsistensen tykkere.

- Det vil jeg ikke have i min mayonnaise. Det lyder som vaskemiddel til kloakken, det der, siger Francis Cardenau, der er kok og medindehaver af restauranterne Le Sommelier og MASH.

Herudover findes der også mælkesyre, æblesyre, natriumacetat og kaliumsorbat i mayonnaisetuben.

Må gerne kalde det 'ægte'

Kokken er ikke alene med sin kritik af produktet. Forbrugerrådet TÆNK har anmeldt produktet til Fødevarestyrelsen for vildledende markedsføring for betegnelsen 'Ægte'.

Men onsdag afgjorde styrelsen, at intet kan hindre Stryhns - der ejer Graasten Salater - i at bruge dette ord.

For så længe produktet er fremstillet med den opskrift 'som man traditionelt set har fremstillet et produkt på igennem tiden', lever det op til den standard, der er sat for mayonaisse i omkring 200 lande i verden.

Dermed må der altså godt være masser af tilsætningsstoffer i din 'Ægte Mayonaisse'.

Hele programmet 'Kontant: Lokkemad og tomme løfter' bliver sendt på DR1 torsdag klokken 21:00. Se klip fra programmet i videoen over artiklen.

FacebookTwitter