Ældre patient død af hjertestop: Testet positiv for coronavirus efter sin død

Region Nordjylland fortæller, at den 80-årige var hjertepatient og afviser, at personen er død af coronainfektionen.

En 80-årig mand døde ifølge Region Nordjylland af et hjerteanfald og ikke af coronavirus. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)

En 80-årig person fra Nordjylland blev natten mellem onsdag og torsdag erklæret død efter et hjerteanfald.

Efterfølgende blev personen testet positiv for coronavirus. Region Nordjylland betragter dog ikke patientens død som det første coronadødsfald i Danmark.

Sådan lyder det i et skriftligt svar via regionenes presseafdeling.

- Der er tale om en 80-årig patient, der tidligere på ugen dør af hjertestop – patienten er kendt hjertesyg. Patienten er efterfølgende testet for corona ud fra de gældende retningslinjer på det tidspunkt – og patienten testes positiv, oplyser Region Nordjylland.

- Vi kan således ikke sige, at patienten er dør af coronainfektion, og der er ikke lavet retslægeligt ligsyn i denne sag, da der er tale om en naturlig forklaring på dødsfaldet, lyder det videre i det skriftlige svar.

785 er smittet

Ifølge DR's sundhedskorrespondent, Peter Qvortrup Geisling, så finder vi aldrig ud af præcis, hvad den 80-årige patient døde af.

- Man vil aldrig kunne nå frem til en konklusion, heller ikke hvis man havde foretaget retslægeligt ligsyn, siger han.

Hermed figurerer den 80-årige ikke i statistikkerne over dødsfald i forbindelse med coronavirus. Derfor er der stadig ingen dødsfald i Danmark, der kan kobles direkte til virusset.

Det er sundhedsmyndighedernes vurdering, at mellem 1.600 og 5.600 danskere vil dø i forbindelse med coronasmitte. Det fremkom i en rapport fra Sundhedsstyrelsen tirsdag.

De vurderer dog, at det bliver nærmere 1.600 end 5.600 danskere, der mister livet i forbindelse med smitten.

De seneste tal fra Sundhedsstyrelsen lyder på, at 785 danskere er testet positiv for covid-19.