Ældre raser: Betaler seks gange mere for Rejsekort

Ældresagen sender nu en officiel klage til Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) over urimelig forskelsbehandling for pensionister med Rejsekort.

Ældresagen sender nu en officiel klage til Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) over urimelig forskelsbehandling for pensionister med Rejsekort, der i nogle tilfælde skal betale seks gange mere - svarende til 522 procent - for den samme billet som almindelige rejsende med Rejsekort.

En af de pensionister, der har mærket de groteske priser på egen pengepung, er Else Jensen fra Everdrup på Sydsjælland, som har brugt rejsekortet mellem Vindbyholt og Kalundborg.

- Efter klokken 19 koster turen for en almindelig voksen 7,56 kroner, mens man som pensionist skal betale 47,04 for den samme tur. Det er helt grotesk, siger Else Jensen.

Det er især fra Syd- og Vestsjælland at klagerne er strømmet ind til Ældresagen, der nu beder Transportministeren sørge for gennemskuelige priser med Rejsekortet - og øjeblikkeligt stop for forskelsbehandling.

- Vi har sendt en appel til Transportministeren for at få ham til at stoppe den urimelige forskelsbehandling af såvel ældre som unge passagerer, siger seniorkonsulent i Ældresagen, Mirjana Saaby til DR Sjælland.

Også unge, der benytter sig af DSB's Wild Card, snydes for de samme rabatter som almindelige passagerer med Rejsekort er i stand til at opnå.

De groteske priseksempler kommer bag på DSB, som varsler, at aftenrabatterne for voksenrejsekortet forsvinder til april, og at det vil fjerne den tårnhøje forskel.