Ældre Sagens direktør anklager regeringen

Regeringen har svigtet, siger Ældre Sagens direktør, der efterlyser en velfærdsreform på ældreområdet og bedre tilsyn på plejehjemmene.

- Alt for lidt penge, for lidt personale, sygefraværet blandt personalet er alt for højt, og der er for mange udskiftninger, mener Ældre Sagens direktør. (Foto: DR © DR)

Ældre Sagen efterlyser velfærdsreform på ældreområdet og bedre tilsyn efter afsløringer af rystende forhold på plejehjem i både København og Århus.

Kommuner kan ikke løse opgaven

De dårlige forhold for ældre skyldes dårlig ledelse, både på plejehjemmet, i kommunen, og ikke mindst i regeringen, mener Direktør i Ældre Sagen, Bjarne Hastrup. Han efterlyser en velfærdsreform og bedre tilsyn på ældreområdet.

- Jeg synes, at regeringen har svigtet, fordi den ikke har givet kommunen tilstrækkelige rammer til at løse opgaven, siger Bjarne Hastrup, efter at DR har afsløret, at ældre på plejehjemmet Fælledgården i København må leve med dårlig pleje og ydmygende behandling fra personalet.

- Man får en dårlig ledelse, hvis rammerne er for snævre, og i øjeblikket er der alt for lidt penge, for lidt personale, sygefraværet blandt personalet er alt for højt, der er for mange udskiftninger, og området er forbundet med lav status. Regeringen sidder i øjeblikket og diskuterer, hvad der sker i 2050. Jeg synes, de skal diskutere, hvad der skal ske nu i 2006, siger Bjarne Hastrup.

- Luk ørerne op

- Når jeg er rundt på møder over hele landet, hører jeg ofte pårørende, der klager over de forhold, som deres ældre bor under på plejehjemmene. Men ingen har villet høre på os. Jeg synes, at især socialministeren nu skal lukke ørene op. Og det er ikke nok at sige, at personalet skal uddannes. Jeg synes, at der skal en meget voldsom og meget hurtig plejehjemsreform til, siger Ældre Sagens direktør til Ritzau.

ExternalContent

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk