Ældrecenter arvede 80.000 kr.: Nu skaber demensklovne glæde blandt beboerne

Demensklovnene Petunia og Rosita hjælper ældrecentrets demente beboere til at huske.

Da Vejerslev Ældrecenter på Mors pludselig arvede 80.000 kroner fra en tidligere beboer, gik arbejdet i gang med at finde ud af, hvordan de penge skulle bruges bedst muligt for ældrecentres demente beboer.

- Vi tænkte på, hvordan vi kunne få noget glæde ind og hjælpe de demente til at finde nogle af minderne frem, fortæller Karen Marie Nielsen, der er leder på Vejerslev Ældrecenter.

Valget faldt på demensklovene Petunia og Rosita – Pia Cisko og Gitte Møller Madsen til daglig – der kommer på besøg cirka en gang hver måned til to timers smilende stuegang.

De indledende erfaringer viser nemlig, at deres tilstedeværelse stimulerer sanserne og skaber livsglæde, gnist og energi hos de demente.

- Vi ser nogle, der pludselig begynder at fortælle om nogle oplevelser, som de har haft, siger Karen Marie Nielsen.

- Det giver stor glæde

Forløbet varer frem til februar, og da arven nu næsten er brugt op, er Vejerslev Ældrecenter i gang med at skrabe nye penge sammen, så demensklovnene kan vende tilbage.

- Man kan se, at når der er kontakt, så kommer der pludselig et lille lys, siger Pia Cisko, der er demensklovnen Petunia.

- Det giver stor taknemmelighed og glæde at se et menneske få et frikvarter fra deres sygdom, supplerer Gitte Møller Madsen – demensklovnen Rosita.

Se demensklovnene skabe glæde blandt de demente beboer på Vejerslev Ældrecenter i videoen i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk