Ærøfærgen stadig på grund

Ærøfærgen er netop trukket fri og er på vej mod Ærøskøbing. Vandet er steget så meget at det for kort tid siden lykkedes at få færgen slæbt fri.

- Vi mærkede nogle rystelser og lige pludselig så kunne vi se nu vi bevæger vi os ikke mere, fortæller passager Jimmi Pietraszek (Foto: Kathrine Ejdum © DR Fyn)

Vandet omkring Ærø-færgen er nu begyndt at stige og den bliver slæbt fri inden længe.

- Vandet er stigende, og vi regner med, at færgen bliver slæbt fri ved 11-tiden, fortæller direktør Keld Møller.

-Vi satser på, at den kommer til Ærøskøbing, hvor den skal undersøges af dykkere. Men vi regner ikke med, at der er skader på den, for det er jo sand, som den har siddet fast i, fortæller Keld Møller.

Ærøfærgen på grund

141 passagerer og syv besætningsmedlemmer sidder stadig fast ved Højestene. Ærøfærgen gik på grund søndag eftermiddag, og det er ikke lykkedes at få den fri.

Ifølge Søværnets Operative Kommando lykkedes det ikke en slæbebåd at få færgen fri, og det er ikke til at sige, om og hvornår der bliver gjort et nyt forsøg.

- Vi venter på at der kommer mere vand under færgen, lyder det fra vagthavende ved Søværnets Operative Kommando.

Mandskabet på Ærø-færgen har været igang i mere end tolv timer nu men de er ved godt mod, fortæller direktør Keld Møller. Og de skal faktisk arbejde hele tiden, selv om færgen ligger stille.

Vand under færgen

- Lige så snart vandet begynder at stige så driver du af denne her sandbanke og vi skal jo ikke drive på grund nogen andre steder, så de er jo hele tiden på for at være klar til at få færgen manøvrereret ud igen uden vi går på nogen andre steder, forklarer direktør Keld Møller.

Meldingen er, at alle ombord har det godt, og der er ingen fare.

Slæbebåd fra Marstal

En af passagerne ombord er Jimmi Pietraszek, og han oplevede grundstødningen sådan her.

- Vi mærkede nogle rystelser og lige pludselig så kunne vi se nu vi bevæger vi os ikke mere, fortæller passager Jimmi Pietraszek.

- Så prøvede besætningen så at bruge maskinen til at komme fri og det gik ikke så godt. Vi fik at vide, at de havde rekvireret slæbebåde og der kom en fra Marstal og den kæmpede så med at prøve at hive os fri, men det gik ikke, fortæller Jimmi Pietraszek.

Færgen var på vej fra Svendborg til Ærøskøbing, da den halvvejs stødte på grund og satte sig fast.

Færgen tager ikke vand ind, og der er ingen olieforurening, oplyser Søværnets Operative Kommando.

  • Foto fra Jill Boas fra den strandede Ærøfærge (Foto: Jill Boas © DR Fyn)
  • Foto fra Jill Boas fra den strandede Ærøfærge (Foto: Jill Boas © DR Fyn)
  • Foto fra passager Jill Boas fra den strandede Ærøfærge (Foto: Jill Boas © DR Fyn)
1 / 3

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532c67ba6187a216b8e80b3fhttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532c67ba6187a216b8e80b42

Facebook
Twitter