Afbrændingsforbud brudt flere steder: Politiet opfordrer folk til at tænke sig om

Husk, at det kan koste en bøde på 5.000 kroner at overtræde forbuddet, lyder det fra politiet.

Nogle steder har der ikke længere været nogen ved grillen eller bålet, når politiet er kommet frem. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Flere steder i landet har politiet haft bødeblokken fremme, siden afbrændingsforbuddet blev udvidet til at gælde over hele landet i sidste uge.

Det viser en rundspørge i landets politikredse.

Flest sager har der været i Sydøstjylland, Midt- og Vestjælland og i København, hvor afbrændingsforbuddet i hver kreds er blevet overtrådt otte gange.

- Vi har haft otte sager, hvor vi har været ude til bålafbrænding eller grill, til trods for at vi har et forbud, siger Michael Weiss, politiinspektør ved Sydøstjyllands Politi.

- Vi har været kaldt ud til grønne områder på strandene, hvor folk har haft en grill tændt. Vi har været kaldt ud til villahaver, hvor der har været afbrændt bål, og vi har haft en gruppe unge mennesker, som var samlet på et hyggeligt område og havde flere griller stående, siger han.

35 overtrædelser

DR har fået svar fra i alt otte af de 12 politikredse. Sammentællingen viser, at afbrændingsforbuddet i de kredse er overtrådt i 35 tilfælde.

I nogle tilfælde har politiet ikke kunnet finde frem til den eller de personer, der har tændt bål. I andre tilfælde har det drejet sig om turister, der ikke har kendt til forbuddet. De har ikke fået en bøde, men er blot blevet bedt om at slukke grillen eller bålet.

Hos Sydøstjyllands Politi minder man om, at det kan koste en bøde på 5.000 kroner at overtræde forbuddet.

- Det er utrolig vigtigt, at folk tænker sig rigtig godt om og lader være med det. Der er så tørt i øjeblikket, at der næsten ingenting skal til, og har ilden først fået fat, så har vi utrolig nemt ved at miste kontrollen over den, og så er der både bygninger og menneskeliv i fare, siger Michael Weiss.

Her er forbuddet blevet overtrådt

  • Sydøstjyllands Politi: 8 overtrædelser

  • Midt- og Vestsjællands Politi: 8 overtrædelser

  • Københavns Politi: 8 overtrædelser

  • Syd- og Sønderjyllands Politi: 5 overtrædelser

  • Østjylland Politi: 1 overtrædelse

  • Nordjyllands Politi: 1 overtrædelse

  • Midt- og Vestjylland: 2 overtrædelser

  • Sydsjælland- og Lolland-Falster Politi: 2 overtrædelser

  • Vi har endnu ikke fået tal fra Nordsjællands Politi, Fyns Politi og Bornholms Politi, Københavns Vestegns Politi.

Facebook
Twitter