Afgående dramachef: Der skal friske folk til

- Jeg er sikker på, at vi kan sammensætte et nyt hold, som kan tage arven op, siger kulturdirektør, efter at DRs dramachef har bebudet sin afgang.

61-årige Piv Bernth mener det er tid, hvis hun skal kaste sig ud i noget nyt. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Hun står bag nogle af de allerstørste og mest populære danske dramaserier og har høstet flere internationale priser. Men nu er det tid til at prøve noget nyt for DR's dramachef, 61-årige Piv Bernth.

- Jeg er nået en alder, hvor det skulle være nu, hvis jeg skulle have nye udfordringer. Det har været fantastisk, ellers havde jeg ikke været her i 30 år. Og mit hjerte banker for public service, siger Piv Bernth.

Hun kan lægge navn til blandt andet dramaserierne 'Rejseholdet', 'Forbrydelsen', 'Borgen', 'Arvingerne' og 'Bedrag'.

Men nu mener Piv Bernth, at det er det rigtige tidspunkt at overlade posten til en anden.

Foruden ønsket om nye udfordringer nævner hun også forandringer i tv-seriebranchen og det kommende medieforlig som faktorer, der har spillet ind på hendes overvejelser.

- Jeg tror, der kommer nogle ændringer her i DR i de kommende år, og der skal friske folk til, som kan gøre det meget bedre, end jeg vil kunne gøre det, siger Piv Bernth.

- Det er lige så meget for at sikre DR's dramaproduktion, i stedet for at det hele tiden er de samme, der har været der.

Når Piv Bernth stopper ved udgangen af november, tager hun en større stab af nøglepersoner med sig over i sit nye produktionsselskab, da DR Drama også må sige farvel til souschef Lars Hermann og producenterne Dorte Riis Lauridsen og Anders Toft Andersen, mens producent Karoline Leth stopper med udgangen af marts 2018.

Hun afviser dog, at der nu er tale om at 'forlade den synkende skude'.

- Nej, på ingen måde. 'Herrens Veje' er en af de mest prominente serier, vi har lavet. Jeg synes, vi forlader en afdeling i storform med superprofessionelle folk, siger Piv Bernth.

Nyt hold skal tage arven op

Kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen erkender, at Piv Bernth har haft enorm betydning for DR. Hun har dog forventninger om, at der findes en kvalificeret afløser derude.

- Jeg er sikker på, at vi kan sammensætte et nyt hold, som kan tage arven op. Vi har ting i gang, og så vil der komme en ny chef med nye visioner og nye tilgange. Tiden udvikler sig, og vi skal udvikle os med den, siger Tine Smedegaard Andersen.

Kulturdirektøren oplyser, at Piv Bernt selv har sagt op, og der følger ikke nogen aftrædelsesordning med. Hun får en freelancekontrakt på samlet 135.000 kroner, der sikrer færdiggørelsen af nogle igangværende produktioner.

For at DR kan sikre færdiggørelsen af ’Herrens Veje II’ og ’Liberty’ vil Piv Bernth i perioden 1. december 2017 til 30. september 2018 arbejde som executive producer i et begrænset antal timer på de to produktioner.

Piv Bernth har været på DR som freelance-instruktør, producent og de seneste fem år som dramachef. Hun fortæller, at hun fremover primært vil satse på danske og nordiske produktioner, og at der vil sikkert også komme tilbud om produktioner til DR.

Facebook
Twitter