Afhøringer i københavnsk korruptionssag

Københavns Politi har indledt afhøringer i en sag, hvor medlemmer af Borgerrepræsentationen mistænkes for forsøg korruption i forbindelse med en byggesag.

Venstrepolitiker fra Københavns Rådhus er under mistanke for forsøg på korruption. (Foto: Torben Åndahl © Scanpix)

Københavns Politi har indledt afhøringer i en sag om mulig forsøg på korruption blandt byens politikere.

Det bekræfter chefkriminalinspektør Per Larsen over for DR.

- Vi har indledt en undersøgelse for at afdække om der er sket strafbare handlinger i forbindelse med nogle ting, der er foregået på Københavns Rådhus. Vi er i gang med at lave nogle afhøringer, siger han.

Underlig politisk sagsbehandling

Sagen drejer sig om en byggesag, hvor entreprenørfirmaet NCC,undrede sig over den politiske behandling af ansøgningen om tilladelse til at bygge boliger ved et industriområde.

- Der var en byggesag, som er under politisk behandling, hvor vi syntes, at der var nogle signaler, som vi ikke er vant til i den slags sager, siger NCC's Kommunikationschef i NCC Bo Dybkjær.

Ifølge Politiken blev entreprenøren bedt om bidrag til en partikasse eller opfordret til at blive kunde i et firma ejet af en af de københavnske politikere.

Bekræfter afhøringer

NCC bekræfter, at nogle af firmaets ansatte er blevet afhørt af politiet.

- Det er korrekt, at vi er der er blevet foretaget nogle samtaler, for at belyse omstændighederne, siger Kommunikationschef Bo Dybkjær han til DR.

NCC og politiet afviser at fortælle detaljer om sagen og dens efterforskning.

Venstre-politiker mistænkt

Men ifølge Politikens oplysninger er en Venstrepolitiker blandt de mistænkte.

Sagen er havnet hos politiet efter NCC henvendte sig til kommunen oven på de usædvanlige politiske signaler. Kommunen vurderede, at det var en sag for politiet.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter