Aflysninger her til morgen: Færre tog på flere strækninger efter alvorlig fejl på IC4

Alle IC4-tog er blevet taget midlertidigt ud af drift for at blive undersøgt.

Passagerer skal tjekke deres rejse på DSB's hjemmeside eller på rejseplanen.dk. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

I dag og de kommende dage vil der køre færre tog i det meste af landet.

Det skyldes, at DSB har besluttet at tage alle IC4-tog midlertidigt ud af drift, så de kan blive undersøgt. Det sker, efter at der tirsdag blev fundet en alvorlig teknisk fejl på et IC4-tog, hvor en hydraulikpumpe faldt ned på skinnerne i nærheden af Hedehusene Station. Det førte efterfølgende til flere forsinkelser og aflysninger.

DSB ved endnu ikke, hvornår IC4-togene kommer til at køre igen.

- Vi skal nu have analyseret episoden og vurderet, hvordan vi på forsvarlig vis får sat IC4 i drift igen. Jeg kan desværre ikke give nogen tidshorisont nu. Det kommer an på, hvad vi kommer frem til, siger driftchef Anders Egehus.

Ingen kaos ved skinnerne

Indtil togene kommer på skinnerne igen, kan togpassagererne forvente at blive mødt af aflysninger og togbusser. Men det er kun på de strækninger, hvor der normalt kører IC4-toge.

- Aflysningerne omfatter cirka knap 10 procent af vores togafgange. Så det er jo ikke sådan, at vi kører IC4-toge over det hele, siger Tony Bispeskov, informationschef i DSB.

Ifølge informationschefen skal passagerne derfor ikke frygte, at der kommer til at være kaos på perronerne.

- Vi forventer, at trafikken vil forløbe stille og roligt. Sådan som det ser ud lige nu, så kører det pænt, og det håber og tror vi selvfølgelig også på vil fortsætte, lyder det fra Tony Bispeskov.

Kommer du alligevel til at vente rigtig længe på dit tog, så er det muligt at få et lille plaster på såret.

- Det er måske vigtigt at understrege, at rejsetidsgarantien naturligvis også gælder i den her situation, så får man en større forsinkelse, så bliver man naturligvis også kompenseret for den, forklarer informationschefen.

Nedenfor kan du få et overblik over, hvilke strækninger der er berørt:

Sjælland:

Enkelte myldretidstog mellem København og Kalundborg samt København og Nykøbing F er aflyst.

Fyn:

Regionaltogene på Vestfyn er erstattet af togbus. Se en køreplan for Togbusserne her.

Jylland:

Regionaltogene mellem Aarhus og Esbjerg er aflyst og derfor er der ændringer på følgende stationer: - I Hedensted standser Lyntogene ekstraordinært mod syd, mod nord er det IC-togene. - I Taulov, Brørup, Holsted og Gørding standser InterCity-togene mellem Esbjerg og København ekstraordinært. - I Viby J standser Arrivas tog.

- I Brejning og Børkop betjenes stationerne af Togbusser, der kører mellem Fredericia, Børkop, Brejning og Vejle. Se køreplanen for disse Togbusser her.

Desuden er enkelte myldretidstog mellem Fredericia og Aarhus H aflyst.

Supplerende Togbusser i myldretiden indsættes desuden ved behov på strækningerne: - Fredericia – Kolding - Vejle – Hedensted – Horsens – Aarhus

Mellem landsdelene er enkelte Lyn-tog desuden aflyst.

Passagerer kan tjekke deres rejse på DSB's hjemmeside eller på rejseplanen.dk.

(Kilde: DSB)