Afpressere kræver over 10.000 om måneden

Beskyttelsespenge er ikke et nyt fænomen. Og det går ikke kun ud over værtshuse. Flere andre brancher oplever afpresning.

Ikke kun Café Viking i København er forsøgt afpresset. Der er flere eksempler og domme for lignende sager. (© DR)

Afpresning og beskyttelsespenge er ikke noget nyt fænomen. Og ikke kun værtshuse har oplevet det. Andre brancher udsættes også for afpresning.

Det vakte stor opsigt, da en værthusejer på Nørrebro i København blev forsøgt presset til at betale beskyttelsespenge. Ejeren nægtede og fik som svar kastet sten gennem ruderne.

Men det er langt fra første gang, afpresning bliver brugt som et forsøg på indtægt.

Bordeller betaler for beskyttelse

Her følger en række eksempler og eksempler på, hvor mange penge forbryderne forlanger.

I september 2008 forlangte to personer 10.000 kroner om måneden fra otte bordeller i København. Gerningsmændene truede de prostituerede med vold og med at rasere bordellerne.

Den rufferidømte eksmodel Anni Fønsby har også været offer for krav om beskyttelsespenge. Hendes bordel i Ringsted blev afkrævet 10.000 kroner om måneden. Både Bandidos og Hells Angels krævede penge. Bordellet blev til sidst brændt ned, fordi betalingen ikke faldt.

Restauratører afpresses også

I 2010 blev en ledende figur i banden Black Cobra idømt fængsel for at opkræve 35.000 kroner i beskyttelsespenge fra en kok på den københavnske vestegn.

I august 2011 forlangte en gruppe mænd 10.000 kroner om måneden fra en grillbar i Valby i København. Mændene truede med at brænde stedet ned og med at stikke ild på personalets biler, hvis ikke de fik penge.

I oktober 2011 forlangte en mand 15.000 kroner om måneden i beskyttelsespenge fra en caféejer i Valby i København. Han truede med at brænde caféen ned.

Men også tatovørbranchen er ofre for afpresning. I juli fortalte en jysk tatovør til Ritzau, at han årligt må betale en kvart million kroner i beskyttelsespenge til rockere fra Hells Angels.

DR Nyheder har foretaget en optælling og fundet ud af, at der er registreret ni tilfælde af afpresning i København i løbet af et år. Se nedenstående kort:

(Foto: DR © DR)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk