Afsked med danske soldater på vej til Irak

Under en stor militær parade i Oksbøl tog forsvarschef JesperHelsø i dag afsked med de 380 danske soldater, som rejser tilIrak i begyndelsen af juni. En lille fortrop er allerede i Irak for at forberede lejren for hovedstyrken.

Under en stor militær parade i Oksbøl tog forsvarschef JesperHelsø i dag afsked med de 380 danske soldater, som rejser til Iraki begyndelsen af juni.

En lille fortrop er allerede i Irak for at forberede lejren forhovedstyrken, som flyver den 2. og 4. juni.

- I kender jeres opgave, sagde forsvarschefen med front modsoldaterne.

- I skal være med til at sikre stabiliteten i området ogovervåge grænsen til Iran samt sikre de oliefelter, der er iområdet.

Sendes til ørkenområde

De danske soldater i styrken DANCON sendes til et ørkenområde i detsydlige Irak ved byen Al Qurna. Udstyret er på vej med skib i 550containere, som senere også skal bruges til boliger. Soldaternebegynder i telte i ørkenen.

Danmark har i forvejen soldater i Kosovo, Bosnien-Hercegovina,Kirgistan og Afghanistan foruden observatører i en række lande.

Forsvarschef Jesper Helsø sagde efterfølgende, at en eventueludsendelse af soldater til Congo ville være "en klart vanskeligereopgave" end opgaven i Irak.

Chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Poul Kiærskouanslog, at det vil tage en måned at træne soldater til at operere iregnskov.

- Vi kan naturligvis uddanne styrken til det, sagde han.