Afstumpede unge skød mod dement

En plejehjemsbeboer blev ramt af skud adskillige gange i ansigtet fra en softgun af en gruppe unge i Hundige. Ifølge politiet var motivet ondskab.

En gruppe afstumpede unge kunne ikke finde på noget mere fornuftigt at foretage sig en fredag aften end at skyde en dement mand i ansigtet med en softgun. (arkivfoto). (Foto: eyebiz © sxc.hu)

En 65-årig mand med demens blev i aftes passet op af en gruppe på syv-otte unge, da han var på vej fra sin bopæl på et plejehjem til Q8-tanken på Hundige Bygade syd for København.

En af de unge stak en softgun op i hovedet på den aldrende mand og skød ham mindst 12 gange direkte i ansigtet med de hårde plastikkugler.

- Han er kørt på skadestuen til behandling for skudhullerne, og vi søger nu med lys og lygte efter gruppen af unge, der beskrives som unge med anden etnisk baggrund end dansk - muligvis arabisk, siger pressetalsmand Jan Lauritzen ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Ikke noget røveri men ondskab

Den stærkt forskrækkede og demente mand blev ikke frarøvet noget under overfaldet.

- Det er ikke røveri, og jeg vil ikke betegne det som ungdommelig kådhed. Det minder nærmest om gemen ondskab, siger Jan Lauritzen.

Overfaldet skete omkring klokken ni i aftes og politiet vil gerne høre fra borgere, der måtte have oplysninger om gruppen, der alle vurderes til at være omkring 15 år.

Et vidne har beskrevet drengen, der skød, som cirka 15 år med arabisk udseende og iført sort kasket. Han er kraftig af bygning og "går som bar han to franskbrød under armene", skriver Ritzau.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk