Tema Dagpenge

Aftale i hus: Sådan er de nye regler for supplerende dagpenge

En ny aftale skal gøre livet nemmere på supplerende dagpenge. Her kan du se, hvad det kan betyde for dig.

Partierne bag dagpengeaftalen er enige om en ny model for supplerende dagpenge. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN)

Hvis du er delvis arbejdsløs, er det muligt at få supplerende dagpenge, hvis du er medlem af en a-kasse.

En ny aftale ændrer på reglerne, så det fremover bliver nemmere at genoptjene retten til supplerende dagpenge. Begrundelsen for de nye regler er, at det skal være mere attraktivt for dagpengemodtagere at tage job af kortere varighed.

Fremover vil det være muligt at optjene retten til en ny omgang supplerende dagpenge, før den igangværende periode er overstået.

Dagpenge

Regeringen har indgået et bredt forlig om nye dagpenge-regler. Forliget kommer få dage efter, at Dagpengekommissionen præsenterede sit udspil til en ændring af reglerne. Få nyheder og baggrund her.

Gå til tema

Det bliver også muligt at forlænge perioden med supplerende dagpenge fra 30 uger til 42 uger, hvis man har haft perioder med fuldtidsarbejde inden for det seneste år. I den måned, hvor retten til supplerende dagpenge udløber, behandles den restende del af kalendermåneden som om, at der forsat var ret til supplerende dagpenge.

Træder i kraft i 2017

I den nye aftale bliver hjemsendte og personer i arbejdsfordeling undtaget fra varighedsbegrænsningen på supplerende dagpenge.

Og så bliver der lavet om på mindsteudbetalingskravet. Det bliver omlagt fra én dag pr. uge (7,4 timer) til to dage pr. måned (14,8).

Aftalen om supplerende dagpenge træder i kraft i 2017 og er et tillæg til aftalen om et tryggere dagpengesystem, som regeringen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti indgik i oktober.

Det er også de tre partier, der nu har aftale de nye regler for supplerende dagpenge efter Dagpengekommissionens anbefalinger.

Du kan læse mere om den nye aftale her.