Aftale: Sådan hæves forsamlingsforbuddet henover sommeren

Fra 8. juli bliver forsamlingsforbuddet hævet til 100 personer. Det vil stige igen 8. august til 200.

- Det er glædeligt, at Folketingets partier nu har lagt en plan for en gradvis og kontrolleret lempelse af forsamlingsforbuddet, lyder det fra ministeren. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix) (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)

Folketingets partier er enige om, at forsamlingsforbuddet bliver hævet langsomt henover sommeren.

Det bliver hævet til 100 personer den 8. juli, og igen til 200 den 8. august for visse arrangementer.

Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

- Det er glædeligt, at Folketingets partier nu har lagt en plan for en gradvis og kontrolleret lempelse af forsamlingsforbuddet, siger justitsminister Nick Hækkerup (S) i pressemeddelelsen.

- Det betyder, at forsamlingsforbuddet hæves til 50 personer allerede fra i dag. Om en måned hæver vi det tal til 100 og til august til 200 for visse arrangører. Hvis alt fortsat går godt, fortsætter han.

Alle arrangementer, hvor deltagerne mest sidder ned, kan undtages, hvis arrangøren er omfattet af de såkaldte sektorpartnerskabsretningslinjer.

Det kan ifølge Justitsministeriet være, hvis man holder en fødselsdagsfest på en restaurant.

Kan sættes ned igen

Ifølge Justitsministeriet så kan man dog sætte forsamlingsforbuddet ned igen, hvis smitten i samfundet igen blusser op.

- Og hvis vi ser, at epidemien blusser op igen, er en opstramning af forsamlingsforbuddet noget af det første, vi vil se på, lyder det fra ministeren.

Drøftelserne om at hæve forsamlingsforbuddet er endnu ikke færdige.

- Jeg ser frem til drøftelserne med partierne om eventuelle yderligere lempelser inden for afgrænsede områder, siger ministeren i pressemeddelelsen.

Hækkerup henviser til drøftelser om antallet af tilskuere til superligakampe. Og om at kunne afholde private fester i kommercielle lokaler, eksempelvis bryllupper, til senere end midnat.

Forsøg med fodbold

Kulturministeren, sundheds- og ældreministeren og justitsministeren vil indkalde Folketingets partier til drøftelser, om man kan lave et forsøg, hvor man kan afvikle superligafodbold med flere end 500 tilskuere.

Det kræver dog, at sundhedsmyndighederne finder en forsvarlig måde at gøre det på.

- På baggrund af forsøget vil sundhedsmyndighederne, politiet og eventuelt andre relevante myndigheder evaluere, om det er foregået sundhedsmæssigt forsvarligt, skriver Justitsministeriet.

Der er endnu ikke sat dato på, hvornår drøftelserne går i gang.

Facebook
Twitter