Aftale ved statsbesøg: Pandaer til Københavns Zoo

Københavns Zoo har fået lov til at låne to pandaer.

Pandaen stærkt truet som art og har mistet ca. halvdelen af sine levesteder i løbet af de seneste 20-30 år. Man anslår, at der kun er ca. 1.600 kæmpepandaer tilbage i naturen, mens 376 individer lever i fangenskab. København Zoo har fået lov til at låne to af dem. (© København Zoo)

Udenrigsminister Martin Lidegaard indgik i dag en aftale med den kinesiske præsident Xi Jinping om at bringe to pandaer til Københavns Zoologiske have. Danmark har i fire år arbejdet på at få pandaen til Zoo, og det er altså nu lykkedes.

- Det er meget glædeligt, at Danmark har fået lov til at låne to pandaer af Kina. Det er vel nok det stærkeste symbol på det gode venskab mellem Danmark og Kina, siger Martin Lidegaard til DR Nyheder.

Kun få forundt

København Zoo ønsker at få et avlspar, men datoen for kæmpepandaernes ankomst til København er endnu ikke fastlagt. Der går dog nogle år, da pandaernes ankomst kræver stor forberedelse i både Kina og i Zoo. Blandt andet skal Zoo bygge et anlæg til de nye bjørne.

- Vi glæder os over at bidrage til forskningen i dette sjældne og betagende dyr, som det kun er meget få mennesker forundt at opleve. Det er helt fantastisk, at børn og voksne i Danmark nu får lov til at lade sig fascinere af kæmpepandaen på nært hold, siger Zoos direktør, Steffen Stræde.

Facebook
Twitter