Aggressiv rumæner i retten

Retssagen mod rumæneren Marian Clita, der står anklaget for at myrde en norsk SAS-stewardesse på et hotel i København, begynder i dag. DR Nyheders retsredaktør vurderer ham som usædvanligt aggressiv.

Den 59-årige rumæner Marian Clita er tiltalt for drabet på den norske stewardesse i marts sidste år. Han nægter sig fortsat skyldig i drab, men erkender vold med døden til følge. (Foto: Overvågningsvideo)

Den 59-årige rumæner Marian Clita, der er tiltalt for drabet på den 42-årige norske stewardesse, Vera Vildmyren, virker meget aggressiv. Det fortæller DR Nyheders retsredaktør Claus Buhr.

- Han er en meget speciel type. Han var meget aggressiv i grundlovsforhøret, hvor han sad og afbrød anklageren. Det gør man altså sjældent i en drabssag, siger Claus Buhr, der befinder sig ved retsbygningen.

En meget farlig mand

Retslægerådet har vurderet, at Marian Clita skal i forvaring, hvilket kun gælder de allermest farlige forbrydere.

I marts sidste år brød rumæneren ind på forskellige hotelværelser på Hotel Radisson. Da han brød ind på den norske stewardesses værelse, troede han ikke, at der var nogen hjemme. Clita overfaldt hende, og det endte med, at kvinden led en pinefuld død.

Tilstår delvist

Clita erkender at have forvoldt kvindens død.

- Han nægter sig fortsat skyldig i drab, men erkender det, der hedder vold med døden til følge, siger Claus Buhr.

Claus Buhr forventer, at rumæneren får en dom på mellem 12 og 16 år. Han vurderer, at dommen bliver afsagt i slutningen af denne uge.