Aggressive bilister påkører cykelryttere

Nye cykelinstruktører skal forsøge at forbedre det anspændte forhold mellem bilister og de mange motionscykelryttere, der fylder godt på landevejene.

Antallet af motionscykelryttere er eksploderet. Og de færdes ikke altid lige hensigtsmæssigt på landevejene.

Med det resultat at nogle bilister kommer op i det røde raserifelt, fortæller Carsten Heibøll Jensen fra DGIs Kompetenceudvalg for landevejscykling.

Cykelinstruktører

-Det er et problem, som er eskaleret meget kraftigt. De aggressive bilister kører alt alt for tæt på grupper af cykelryttere og i nogle tilfælde ind i cykelrytterne, siger han.

DGI har sat sig for at gøre noget ved problemet. I erkendelse af at cyklisterne også har noget af skylden. De er begyndt at uddanne cykelinstruktører, der skal lære de motionsryttere, der er i klubberne at køre efter færdselsloven.

En af instruktørerne er Søren Mikkelsen fra Horsens.

Påkørt med vilje

-Der har været nogle uheldige episoder, hvor bilister er blevet så sure, at de har påkørt cyklister med vilje. Modsat så er der også cyklister, som ikke er gode nok til at overholde færdselsreglerne. Vi skal være bedre på begge sider, siger han.

Det prøver han så at lære cykelryttere i klubber i DGI. Der er imidlertid mange motionscyklister, der ikke er organiseret. De aftaler med ligesindede at køre løb f. eks via facebook.

-Så håber vi så på, at det lige så stille smitter. Det er svært at få fat i dem, der bare kører selv. Men jo flere vi er, der kører ordentligt ordentligt, jo mere smitter det forhåbentlig, siger Søren Mikkelsen.

Facebook
Twitter