Ahmed Akkari på forsoningsrejse: Undskyld Fogh

Ahmed Akkari undskylder på tv over for Anders Fogh Rasmussen, at han optrappede Muhammed-krisen i 2006.

I en ny programserie på DR2 rejser Naser Khader og Ahmed Akkari rundt sammen. Her møder de blandt andre Danmarks tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen. (© DR)

For otte år siden blev den tidligere imam Ahmed Akkari kendt, da han sammen med andre islamister turnerede rundt i Mellemøsten med Jyllands-Postens tegninger af profeten Muhammed.

Gruppen af islamister opildnede den muslimske verden til vrede mod Danmark.

Men i august sidste år fortrød Ahmed Akkari sine handlinger under Muhammedkrisen og beklagede i pressen.

I et nyt DR2-program undskylder Akkari også over for statsminister under Muhammedkrisen, Anders Fogh Rasmussen.

Og undskyldningen får Anders Fogh Rasmussen for rullende kamera.

Roser Fogh i ny bog

Det klip kan 21Søndag søndag aften vise i forbindelse med, at Ahmed Akkari udgiver en ny bog, hvor han blandt andet roser Anders Fogh Rasmussen for sine udmeldinger i 2006. Her nægtede Anders Fogh Rasmussen at undskylde for, at Jyllands-Posten valgte at trykke tegningerne.

Til Anders Fogh siger Akkari:

- Jeg er her i dag med en oplyst forståelse efter en del år og ønsker at benytte muligheden for at sige undskyld til statsministeren af Danmark - statsministeren af 2005 og 2006 - som jeg håber, at han vil modtage, siger Ahmed Akkari i klippet, der stammer fra DR2-programmet "Akkari og Khader - frihed, lighed og islam", som bliver sendt mandag aften i næste uge.

Møder også tidligere lærer

Anders Fogh Rasmussen er ikke den eneste, Akkari undskylder overfor.

Ahmed Akkari møder også sin samfundsfagslærer fra et studenterkursus, Claus Gai. Han reddede Akkari fra at blive smidt ud af skolen i sin tid. I 21Søndags indslag møder vi også Naser Khader, der tidligere har været vred på Akkari.

- Jeg var meget vred på Akkari og de andre imamer. Jeg synes ikke, at der var grund til at eksportere konflikten til Mellemøsten, og det havde de meget travlt med, siger Naser Khader til 21Søndag.

I 21Søndag kan du se, hvad Fogh siger til undskyldningen og følge Ahmed Akkari på en del af sin forsoningsrejse.

Mandag aften viser DR2 første del af programserien "Akkari og Khader - frihed, lighed og islam", hvor de to rejser rundt og udfordrer det miljø, Akkari tidligere var en del af. Det er på DR2 klokken 21.30.

Facebook
Twitter