Ahmeds butik blev ramt af eksplosion: Det ligner den ved Skattestyrelsen

Butikschef Ahmed Mustafa fik deja-vu, da han hørte om eksplosionen ved Skattestyrelsen.

Natten til den 10. maj blev Ahmed Mustafa ringet op fra alarmcentralen. Beskeden var, at der var sket en eksplosion i den Thansen-butik i Valby, hvor han er butikschef.

Det var noget af en overraskelse, der mødte Ahmed Mustafa, da han ankom til butikken. Det var synet af et kæmpe hul i jorden, en ødelagt port og et smadret værksted hos både ham selv og nabobutikken.

- Vi kunne ikke se porten, og man kunne slet ikke gå ind i værkstedet. Alle lamperne var faldet ned, og maskinerne var ødelagt - blandt andet en lift. Politiet sagde, at hvis nogen havde stået derinde, havde de ikke overlevet eksplosionen, fortæller Ahmed Mustafa.

Hullet ligner det ved Skattestyrelsen

Han viser stedet, hvor bomben var placeret foran porten. Det er nu muret til, men Ahmed Mustafa fortæller, at eksplosionen havde efterladt en fordybning på cirka 30 centimeter.

Han fik lidt af et deja-vu, da han hørte om eksplosionen ved Skattestyrelsen forleden.

- Det ligner rigtig meget det hul, der var her. Fordybningen ligner rigtig meget. Da jeg så det, tænkte jeg bare 'wow', det ligner lidt af det samme, som skete her, og det kunne godt tyde på, det er den samme form for eksplosion.

- Det er voldsomt, når det sker i Danmark. Det er ellers ikke noget, man oplever, så det er ret ekstremt, siger Ahmed Mustafa.

Ødelæggelserne var store efter eksplosionen hos Thansen i Valby. (© PRIVATFOTO)

Frygter, det går ud over uskyldige

Det var ifølge Københavns Politi industrielt sprængstof, som blev brugt tirsdag aften ved Skattestyrelsen. Sprængstof af en type, der blandt andet benyttes industrielt for eksempel ved nedrivningsarbejde.

Det samme sprængstof har ifølge DR's oplysninger været brugt ved flere af de andre syv eksplosioner, der i løbet af det sidste halve år har været i hovedstadsområdet - heriblandt eksplosionen hos Thansen i Valby.

Den seneste eksplosion har skræmt Ahmed Mustafa, der frygter, at det vil ske igen.

- Det er skræmmende, når det er sket flere steder. Det er noget, der sidder, når det er sket så tæt på det sted, man kommer på arbejde hver dag.

- Når man hører, det er sket flere steder, og på sådan en stor bygning som Skattestyrelsen, så kan man godt frygte, at der er personer, der vil komme til skade, hvis det ikke bliver stoppet. Det vil gå ud over uskyldige, siger Ahmed Mustafa.