Aktion mod somaliers hjem

Politiet stormede og ransagede den sigtede somaliers lejlighed i København, og lørdag eftermiddag er der i forbindelse med samme sag en ransagning i gang i Aalborg.

Politiet har i forbindelse med angrebet på tegneren Kurt Westergaard haft flere aktioner i gang, både i København og Aalborg. (arkivfoto) (© Colourbox)

I forbindelse med overfaldet på tegneren Kurt Westergaard i Århus har politiet haft flere større aktioner i gang.

Lørdag eftermiddag er der en aktion i gang på Blåkildevej i Aalborg Øst, bekræfter Østjyllands Politi over for TV2/Nord. Tidligere i dag har over 30 betjente været i aktion på stedet, fortæller en beboer på stedet til TV2/Nord.

Ifølge tv-stationens oplysninger er den 28-årige mand, der netop er varetægtsfængslet for gårsdagens overfald på Kurt Westergaard, vokset op i Aalborg, ligesom han har haft sin gang i moskeen i Danmarksgade 41 i Aalborg.

Ekstra Bladets netavis, eb.dk, skriver, at politiet få timer efter tegneren blev forsøgt myrdet med en økse, stormede den lejlighed, hvor den terrorforbundne somalier bor. Med hævede våben skaffede politiet sig adgang til lejligheden, der ligger i en af Københavns omegnskommuner, skriver Ekstra Bladet.dk.

Ransagningen varede omkring 12 timer.

Ifølge eb.dk er der ifølge cpr-registret tilmeldt fire personer. Det drejer sig om en far og en søn og to andre med tilknytning til familien.

Ud over teknikere og efterforskere var også forsvarets bomberyddere på stedet.

FacebookTwitter