Aktivist fortsætter: Nu er statsministerens CPR-nummer lækket

Aktivist og tidligere politibetjent Lars Kragh Andersen har offentliggjort statsminister Helle Thorning-Schmidts CPR-nummer.

Statsminister Helle Thorning-Schmidts personnummer er blevet offentliggjort på internettet af en tidligere politibetjent. (Foto: © Nils Meilvang, Scanpix)

Først fik SF-politikere hacket deres CPR-numre.

Fredag var det så forsvarsminister Nicolai Wammens tur til at få det personfølsomme nummer lagt på nettet af tidligere politibetjent Lars Kragh Andersen, og nu er det så statsminister Helle Thorning-Schmidts CPR-nummer, der er blevet offentliggjort.

Det oplyser Lars Kragh Andersen, der har lagt CPR-numrene på de to ministre ud for at øge opmærksomheden på den offentlige overvågning af danskere.

Han har endnu engang udnyttet en svaghed på en offentlig myndigheds hjemmeside til at finde frem til CPR-nummret ved at afprøve alle tænkelige kombinationer.

Erkender sin skyld

Lars Kragh Andersen erkender samtidig, at hans handling efter alt sandsynlighed overtræder lovgivningen, men ser ikke nogen grund til at sige, han har gjort noget forkert.

- Lovligt og ulovligt ikke er altid det samme som rigtigt og forkert.

Men behøver du begå ulovligheder for at sætte fokus på din sag?

- Hvis nogen ikke gjorde det, så havde jeg aldrig snakket med dig. Man kan skrive nok så mange klummer, uden det rykker noget, siger Lars Kragh Andersen.

Helle Thorning-Schmidt har "ingen kommentarer" til offentliggørelsen, oplyser hendes særlige rådgiver til DR Nyheder.

DR Nyheder arbejder på at få en kommentar fra Københavns Politi.