Al-Qaeda: Kør folk ned på Strøget

Al-Qaedas opfordrer i et nyt nummer af terrormagasin på nettet lægger op til at køre fodgængere ned i blandt andet Danmark.

Svejs barberblade på fronten af en firehjulstrækker og kør folk ned, sådan lyder opfordringen i al-Qaeda-magasinet Inspire. (Foto: © Scanpix)

En kraftig firehjulstrækker med barberblade på fronten. Og så ellers tordne ned gennem Strøget.

Sådan lyder opfordringen i det nyeste nummer af internetmagasinet Inspire, som terrorbevægelsen al-Qaeda udgiver.

"Det vil skabe kaos og traumer hos befolkningen. Det terroriserende element er stort. Påsvejsede barberblade på fronten der skærer igennem Allahs fjender i høj fart, så kan du forestille dig situationen efter sådan en operation".

Danmark direkte nævnt

Danmark nævnes direkte som et af de lande, hvor hadefulde radikaliserede islamister med fordel kunne gennemføre sådan et angreb, sammen med andre lande, hvor "regeringen og den offentlige holdning støtter den israelske besættelse af Palæstina og den amerikanske invasion af Afghanistan og Irak".

Politiets Efterretningstjeneste har tidligere advaret om, at terrorister måske vil gribe til netop den slags enkle, men opsigtvækkende aktioner, fordi det er blevet sværere for dem at gennemføre mere spektakulære terrorangreb.

Inspire er en regulær brugsanvisning for alle, der flirter med islamisk revolutionsromantik. Kan man skaffe en solid firehjulstrækker, er det bare med at vælge en gågade eller et lignende sted fyldt med fodgængere.

Selvmordsaktion

Men det kan blive svært at slippe væk, så der vil være tale om en selvmordsaktion.

"Du fortsætter med at kæmpe, indtil du opnår martyriet. Du starter din dag i denne verden, og ved slutningen af den vil du være med Allah", står der i magasinet.

I det første nummer af magasinet var der en regulær dødsliste. På den fandt man på grund af Muhammedtegningerne tre fremtrædende personer fra Morgenavisen Jyllands-Posten.