'Alene i Vildmarken': Lægehold var standby 24 timer i døgnet

Sikkerheden er yderst omfattende, når ti danskere er med i overlevelsesprogrammet 'Alene i Vildmarken'.

Ti danske naturelskere kaster sig ud i overlevelsesprogrammet 'Alene i Vildmarken'. Bagerst fra venstre: Stine, Magnus, Christian, Ann-Mai, Lasse og Allan. Forrest fra venstre: Levi, Emil, Jon og Rune. (Foto: UNITED PRODUCTION)

Der ligger mange og seriøse forberedelser bag DR3's nye programserie 'Alene i Vildmarken', hvor 10 danskere bliver efterladt alene i den norske vildmark nord for polarcirklen.

Her skal de klare sig selv med et minimum af hjælpemidler, mens de filmer deres egne strabadser ved hjælp af et GoPro-kamera.

En efter en bukker de under for vildmarkens udfordringer, indtil der står én vinder tilbage.

Men kampen mod den barske og øde norske natur er ikke helt ufarlig, og derfor har produktionsselskabet bag gennemgået en lang række procedurer for at finde ti egnede kandidater, som har den rette støbning til at stå i mod naturens kræfter - men som også har den rette vilje til at klare flere uger i isolation i den nordnorske vildnis.

Det fortæller programmets producent, Julie Ralund, fra United Production, der har lavet programmet til DR.

- De ti personer, vi har valgt, kommer også fra miljøer, hvor de har et forhold til at leve og overleve i naturen, siger Julie Ralund.

En såkaldt bushcrafter - en person, der har stor erfaring med at overleve i naturen - testede deltagernes færdigheder, inden de tog af sted, forklarer hun.

- Vi sørgede for, at der blev stillet de rigtige spørgsmål og sikrede også, at deltagerne kunne lave ild og bygge shelters. Vi testede alle deltagerne på forskellig vis, siger hun og understreger, at alle deltagere også har gennemgået både læge- og psykologtest.

Omgærdet af stor sikkerhed

Men uanset hvor kompetente mennesker, I udvælger til programmet, er det vel ikke en ufarlig oplevelse. Hvad har I konkret gjort for at have den bedst mulige sikkerhed?

- Vi havde lægehold på vagt 24 timer i døgnet, og hver deltager havde en nød-GPS, så de kunne tilkalde os, siger Julie Ralund fra United Production.

Hvad kunne I gøre, hvis nogen kom galt af sted?

- Vi skulle altid kunne komme ud til dem på højst 30 minutter. Vi havde et lokalt hold med et stort kendskab til området, og vi havde et beredskab af norske militærlæger, der kunne rykke ud både med båd og helikopter. Vi gik meget op i deltagernes sikkerhed og har forberedt os yderst grundigt, siger hun.

Amerikaner klarede 66 dage

Holdet bag programmet ønsker ikke at sige, hvor lang tid vinderen holdt ud i det barske vildnis.

Men hvis den amerikanske pendant 'Alone' er en rettesnor for, hvordan det går de danske deltagere, så kan vinderen se frem til lang tids afsavn fra sin familie.

I den første sæson af 'Alone' klarede vinderen, 40-årige Alan Kay, 56 dage i den canadiske natur, mens David McIntyre først gav op efter 66 dage i sæson to.

Tredje sæson af 'Alone' løber netop nu over skærmen i USA.

Du kan se 'Alene i Vildmarken' på DR TV her.

Facebook
Twitter
Emner: